Meral Akşener Halk TV yayınında açıklama yaptı


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Halk TV canlı yayında çok önemli açıklamalar yaptı. Akşener adeta Millet İttifakının adayını açık etti. Akşener parlamenter sisteme dönüldüğünde başbakan adayı olacağını açıkladı. Bu açıklamayla birlikte CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığını ima etmesi olarak kulislerde konuşulmaya başladı.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Halk TV’de genel yayın yönetmeni Suat Toktaş’ın sunduğu Liderler Özel programının misafiriydi. İP lideri, cumhurbaşkanlığına aday olup olmayacağına yönelik soruyu cevaplandırdı.

“ADAY OLMAYACAĞIM”

Akşener, cumhurbaşkanlığı seçimi için aday olmayacağını belirtti. Ayrıca seçimi millet ittifakı liderinin kazanması taktirde parlamenter sisteme geçileceğini ve başbakan olmak için aday olacağını söyledi. Akşener tam olarak şu ifadeleri kullandı; “Bizim iki sistemimiz var. Bir Cumhurbaşkanı seçimi o seçilen kişi parlamenter sistemin taşlarını döşeyecek. İvedilikle parlamenter sisteme geçişin yolunu döşeyecek ve Cumhurbaşkanı olarak kalacak. Seçimi kazandık, parlamenter sisteme geçtik… O Cumhurbaşkanı herkesin cumhurbaşkanı olacak.”

KILIÇDAROĞLU’NU İŞARET ETTİ

Başbakanlık konusunda iddialı olan Akşener cumhurbaşkanlığı adaylığı için “Kılıçdaroğlu’nun aday profilinin” doğru olduğunu söyledi.

Yayın boyunca Meral Akşener’in kurduğu cümleler Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı olma konusunda Kılıçdaroğlu üzerinde anlaşıldığını gösteriyor. Kulislerde de konuşulan zaten bu yönde. ÖDP’nin kurucusu Ufuk Uras’da Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda Kılıçdaroğlu üzerinde birleştiğini gösteriyor.