Ordu, 56 köyü ele geçirdi: Irak’ta son durum harita (24 Kasım 2017)


SURİYE, Selahaddin (HABERYİRMİ) – Irak ordu güçleri, Şii militanlar ve ABD’nin IŞİD’in Irak’ta kontrol ettiği kırsal bölgelere yönelik 21 Kasım’da başlattığı “son aşama” saldırısında 56 köy birden ele geçirildi.

Irak ordu birlikleri, Irak Federal Polis Gücü, Şii Haşdi Şabi milislerine bağlı (Halk Seferberlik Birimi) 14. PMU Tugayları, ABD hava kuvvetlerinin katıldığı saldırıların dün ve bugünkü bölümünde 56 köy IŞİD’ten ele geçirildi. Irak ordu unsurlarının, IŞİD’in kontrol ettiği ve üç vilayeti içine alan 4 bin 500 kilometrekarelik alanda 56 köy, 3 köprüyü kontrol ederek Tharthar Vadisi’ne girdiği bildirildi. 

Irak ordu unsurları Irak 24 Kasım 2017/Selahaddin vilayeti.
Ele geçirilen yerler arasında Shaikhan, Sheikha, Malha, Ali Al-Mani, Arap Abdullah El Furaiji, Beir Aziz, Umm Al-Akarab, Masilil, Kheila, Al Radarra, Albu Rahman, Sarayama, Beit Al-Fawadi, Abdullah Al-Obaidi ve Sabihat al Badwa köylerinin bulunduğu açıklandı.
IŞİD’in birleşik unsurların saldırılarına karşı bombalı araçlarla saldırı düzenleyerek direniş göstermeye çamıştığı rapor ediliyor. Saldırılardan bazıları Irak ordu unsurlarına kayıp verdirirken, Irak ordu unsurları 8 bombalı aracın, 4 Teknik, 3 farklı aracın ele geçirildiğini ya da imha edildiğini duyurdu. 
21-24 Kasım 2017 / Irak ordusunun 21 Kasım’da başlattığı Suriye sınırına doğru olan alanlara yönelik saldırının 3 günde 1 nolu bölgenin batısında değişim gözlendi.

Yukarıdaki Haberyirmi interaktif haritasında Irak’ın 21-24 Kasım 2017 tarihli durumu görülüyor. 

IŞİD KONTROLÜNDEKİ ALANLAR

Irak ordusunun 21 Kasım’da başlattığı Suriye sınırına doğru olan bölgelerini hedef alan saldırılarda 1 numaralı bölge Selahaddin, 2 numaralı bölge Anbar, 3 numaralı bölge içinde kalan alanlar ise Musul (Ninova) vilayeti içinde IŞİD kontrolünü gösteren siyah alanları gösteriyor. 
IRAK NİHAİ SALDIRIYI İLAN ETMİŞTİ
Irak ordu unsurlarının “nihai zafer operasyonu” olarak duyurdukları bu saldır, 21 Kasım 2017’de Selahaddin vilayetinin doğu hatlarından iç kesimlere doğru başlamıştı. 
IŞİD alanlarına yönelik ikinci cephe hattı ise yine 2 numaralı Kaim-Rawa bölgesinden kuzeye doğru açılmıştı. Irak ordu birliklerinin yanı sıra, Şii Haşdi Şabi militanları (Halk Seferberlik Güçleri) ve ABD unsurlarının hava gücüyle destek verdiği saldırıların bugünkü yani 24 Kasım tarihli bölümünde, Selehaddin vilayetinin IŞİD kontrolünde bulunan doğu hatlarında (1 numaralı bölge) bulunan 56 köyün Irak ordu unsurları tarafından ele geçirildiği bildirildi. 
IRAK’TA SON İKİ AYDAKİ DEĞİŞİM 
IŞİD, son iki ayda kontrol ettiği alanların büyük bölümünü hızla kaybetti. Irak’ta Musul, Telafafer, Suriye’de Rakka ve Deyr ez Zor gibi kentlerde sonuna kadar direnmeyi tercih eden örgüt, finansal, askeri, ve insan kaynağının büyük bölümünü bu savaşlarda tüketirken, buna bağlı toprak kaybı da hızlanmış oldu.
26 Eylül 2017-24 Kasım 2017 IŞİD’in Irak’taki durumu 

26 Eylül 2017 ile 24 Kasım 2017 tarihleri arasında IŞİD’in Irak’ta kontrol ettiği alanlardaki değişim Haberyirmi interaktif haritasına yukarıdaki gibi yansıdı. HABERYİRMİ


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir