ABD’yi, insafsızlıkla suçlamıştı: Rusya’dan ‘serpme’ bombardıman!


SURİYE, Deyr ez Zor (HABERYİRMİ) – ABD’yi Rakka’da “insafsız bombardıman yapmakla” suçlayan Rusya, Deyrizor‘da, konvansiyonel savaşlar için tasarlanan ve “halı-serpe” bombardıman uçaklarıyla bölgeyi vuruyor. 

Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı, 23 Kasım’da Suriye doğusundaki Deyr ez Zor’a yönelik bombardımana dair yeni görüntüler paylaştı

Suriye’nin Lazkiye şehrindeki Hmeimim Hava Üssü‘nden kalkan Tu-22M3 stratejik bombardıman uçaklarının yanı sıra Su-30SM ve Su-35S savaş uçaklarının da kullanıldığı saldırılarda Deyrizor güneyinde, IŞİD kontrolünde bulunan Hacin ve Ebu Kemal bölgesinin arasında kalan alanlar bombalandı. 

Rusya, IŞİD’e ait hedefleri hedef aldığını ileri sürerken, bölgede çok sayıda sivil yerleşim alanlarının da yapılan “serpme-halı” bombardımanla vurulduğu görülüyor.

Serpme ya da halı bombardıman olarak bilinen bu saldırı şekli, yüksek kapasiteli bombardıman uçakları tarafından yapılan bombalama sekli olarak biliniyor. Ardarda bırakılan yüzlerce bomba ile yapılan bombardıman, vurduğu bölgede nükleer etkiye neden oluyor. İkinci Dünya savaşında yine bu güçler tarafından Berlin ve Tokyo’da uygulanmıştı.

Rusya, daha önce ABD’yi Rakka’da sivilleri de hedef alan orantısız bombardımanlar nedeniyle suçlamıştı. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Oleg Sıromolotov ABD uçaklarının sivillere yönelik bombardımanlarının kronik hale geldiğini belirmişti. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir