Ver gazı Blinken ver gitsin


ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ukrayna’nın Rusya’ya karşı savaşı kazanabileceğini söyledi.

Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaş 11. gününe girerken, Rus ordusunun Ukrayna topraklarındaki ilerleyişi sürüyor. Başkent Kiev’in kuşatılmasına yönelik hazırlıklar halen sürerken, Kiev’in düşmesinin savaşın kaderini belirleyeceği tahmin ediliyor.

Ukrayna, Rusya’ya karşı tüm kanallar aracılığı ile batılı devletlerden askeri yardım talebinde bulunsa da ABD’nin başı çektiği NATO’dan gelen yardımlar, hafif silahları geçmedi. Buna karşın Batılı ülkelerin Ukrayna’nın kazanacağına dair açıklamaları sürüyor.

“Ukrayna savaşı kazanabilir”
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, BBC’ye verdiği demeçte Rusya-Ukrayna savaşında son durumu değerlendirdi.

Blinken, “Ukrayna’nın Rusya’ya karşı savaşı kazanacağına ikna oldum.” dedi. Blinken, Ukrayna halkının direnişini takdir ederken, “Eğer Rusya’nın amacı hükümeti yıkmak ve kendi kukla rejimini kurmaksa bunu bir şekilde 45 milyon Ukraynalı reddedecektir.” ifadesini kullandı.

“Savaş Rusların planladığı gibi gitmeyecek”
Savaşın Rusların planladığı gibi gitmediğine işaret eden Blinken, uluslararası toplumun Ukrayna’ya yardım edebilmek için elinden gelen her şeyi yaparak, Rusya’nın başlattığı savaşı sonlandırmak için baskı uyguladığını kaydetti.