Kuşatmaya son 1 kilometre: Rakka son durum harita


Suriye Rakka son durum haritası (22 Haziran 2017):

Rakka kent merkezine yönelik saldıların dünkü bölümünde kritik gelişmeler yaşandı. YPG, ABD’nin yoğun bombardıman düzenlediği alanlarda ilerleyen YPG, Rakka’yı tamamen kuşatmak için kentin güneyindeki Kasrat Sheikh Jum’a ve onun doğusundaki Tala’e kışlalarını ele geçirdi. ABD saldırıların bugünkü bölümünde ise Al Kumb bölgesine yoğun saldırılar düzenledi. YPG’nin bu alanda ilerlemeye çalıştığı rapor edildi. 
Gelinen son noktada halen kenti kuzey, doğu ve batı hatlarından kuşatmış durumda olan “Birleşik güçler”, Rakka güneyini kuşatmak için IŞİD kontrolünde kenti güneyine bağlayan bağlayan tek açıklık alanı hedef alıyor. 1 kilometrelik bu alan aynı zamanda Rakka’yı Haleb, Deyr ez Zor ve Hama hatlarında bulunan Suhne gibi noktalara bağlıyor.

Suriye Rakka son durum haritası (22 Haziran 2017):
SON DURUM HARİTA: Suriye Rakka kenti. YPG güneydeki 2 bölgeyi (çerçeveli) ele geçirip kenti güneyden kuşatmaya çalışıyor. Haberyirmi

Örgüt, batı hattında ise birkaç gün önce Kadisiye’ye bitişik Bassel Göbekli kavşağına ulaşmıştı. Ancak IŞİD’in yoğun direnişi nedeniyle Hıttin bölgesine çekilmek zorunda kaldı.

ABD bombardıman-Rakka 22 Haziran 2017
YPG NOKTALARINA 2 BOMBALI SALDIRI: 53 ÖLÜ
Rakka merkeze yönelik hava saldırıları da devam etti. İncirlikten kalkan ABD savaş uçakları Rakka’da YPG’nin ilerlemeye çalıştığı hatlarda mahalleleri bombaladı
Rakka batısı Romaniye mahallesindeki kavşakta düzenlenen bombalı araç saldırısından.
IŞİD ise saldırılara bombalı araçlarla karşılık vermeye çalıştı. YPG’nin Rakka doğusunda bulunan ve geçtiğimiz günlerde ele geçirdiği Batani ve Sina mahallelerindeki YPG noktalarına saldıran IŞİD, burada çok sayıda YPG’linin öldürüldüğünü duyurdu. İki bombalı araç saldırısında toplam 53 militanın öldüğü rapor edildi. YPG iki mahallenin de bir bölümünden geri çekilmek zorunda kaldı.   
Arama Kelimeleri: 
Rakka son durum, rakka son durum harita, rakka son durum haritası, rakka 22 haziran 2017, Rakka kimin elinde, Rakka’da ne oluyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir