Zincir marketlere büyük denetim geliyor


Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, zincir marketlerde yaşanan fahiş fiyat artışlarına geçtiğimiz günlerde yanıt vermişti. Başkan Erdoğan zincir marketleri kastederek “Ticaret Bakanlığı olarak bunların üzerine gideceğiz.” açıklamasında bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı’nın bu açıklamaları üzerine bakanlık harekete geçti.

5 ZİNCİR MARKET İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

Erdoğan’ın açıklamaları üzerine Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un bizzat verdiği talimatla toplamda 5 zincir marketlerde yapılan fahiş fiyat artışının tespitiyle ilgili müfettişler görevlendirildi.

Müfettişler; başta yumurta, süt, makarna, pirinç, sebze – meyveden ve temizlik malzemeleri olmak üzere birçok üründe araştırmalar yapacak.

VATANDAŞLARIN ŞİKAYETLERİ DEĞERLENDİRİLDİ

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, devleti harekete geçiren son günlerde vatandaşların yaptığı şikayetler oldu. Denetimlerin 81 ilde yapılacağı duyuruldu.

“PİYASALAR ALT ÜST OLUYOR”

Erdoğan daha öncede konuyla alakalı olarak 5 zincir marketin piyasadaki tüm ürünleri toplayarak piyasaları alt üst ettiğini söylemişti. Başkan Erdoğan ayrıca bu sorunun çözüldüğü taktirde hem vatandaşın daha ucuza ürün alacağını hem de üreticinin parasını daha kısa sürede alacağının altını çizmişti.