Afrin ile ABD ve Rusya’nın yıkımı arasındaki fark (VİDEO)

Afrin son durum video: Türkiye’nin yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı ile ABD ve Rusya’nın Suriye’de giriştiği yıkım arasındaki fark, devam eden savaşta ABD ve Rus vahşetini de gözler önüne seriyor.


Afrin, Rakka arasındaki fark
Afrin, Rakka arasındaki fark

Afrin son durum video:

SURİYE, Halep (HABERYİRMİ) – Türkiye’nin yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı ile ABD ve Rusya’nın Suriye’de giriştiği yıkım arasındaki fark, devam eden savaşta ABD ve Rus vahşetini de gözler önüne seriyor.

Türkiye’nin sivillere karşı en az kayıpla tamamlamak üzere olduğu Afrin harekatında, yerleşim alanların çoğu bütünlüğünü korurken, ABD’nin Rakka, Aynel Arap gibi alanlarda, Rusya’nın ise Duma, Guta gibi alanlarda imza attığı yıkım aradaki farkı gözler önüne seriyor.

Bu yıkım, kıyas kabul edilmeyecek kadar büyük olmasına rağmen, ABD’nin Türkiye’ye, “Afrin’de sivil kayıplardan endişe duyduğuna dair” açıklamaları ise  vahşeti gerçekleştiren failin giriştiği cinayete rağmen, akılalmaz orantısızlığını gözler önüne sürüyor.

TSK da geçtiğimiz günlerde yayınladığı fotoğraflarla aradaki farka dikkat çekmişti. TSK yaptığı paylaşımda, “Sivil/masum kişiler, çevre, tarihi eserler ve dini/kültürel yapılar Türk Silahlı Kuvvetleri için dokunulmazdır!” ifadelerine yer vererek, bir Afrin’den bir de ABD’nin yıktığı alanlardan fotoğraflar paylaşmıştı.

Afrin’deki son durum videosu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir