Herkesin tanıdığı oyuncu yaşamını yitirdi


Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan Fatma Girik, tedavileri için yaklaşık 6 ay önce İstanbul’a geldi. Geçtiğimiz günlerde durumunun ciddiyetini artırmasıyla özel bir hastaneye kaldırılan Fatma Girik, bu sabah yaşamını yitirdi.

Ö-LÜM NEDENİ AÇIKLANMADI

Girik hastaneye göğüs hastalıkları enfeksiyonu nedeniyle getirilmişti.  İstanbul’da tedavi altına alınan Fatma Girik’in ö-lüm nedeni henüz açıklanması.

FATMA GİRİK KİMDİR?

12 Aralık 1942 tarihinde İstanbul’da doğan Fatma Girik, Cağaloğlu Kız Lisesi’nden mezun oldu. 1957 yılında ilk başrolü olan, yönetmenliğini ve senaristliğini Seyfi Havaeri’nin yaptığı Leke’ydi.

Leke filminde oyuncu olarak adından bahsettirmeyi başaramadığı birkaç iddiasız yapımda daha rol aldı. Fatma Girik’in performansıyla dikkatlerden kaçmayacağı film, Memduh Ün’ün yönetmenliğindeki 1960 yapımı Ö-lüm Peşimizde’ydi.

Memduh Ün’le tanışıklığı Girik’in hayatındaki dönüm noktası oldu diyebiliriz. Girik bu sayede 180’den fazla filmde rol aldı.

Sinema kariyerinin yanında siyasete de atılan Fatma Girik, Sosyaldemokrat Halkçı Parti’den 1989-1994 yılları arasında Şişli Belediye Başkanlığı yaptı.

Siyaset ve oyunculuğun dışında kısa bir dönem televizyon ekranlarında Söz Fato’da adlı bir programın sunuculuğunu da üstlendi.