17. Ordu Üssü YPG’de: Rakka son durum harita (9 Haziran 2017)


Rakka kent merkezine yönelik 5 Haziran’da başlatılan saldırılar kapsamında 7 Haziran’da kentin en doğudaki Mashalab mahallesi ile en batısındaki Hawi El Hawa mahallesini ele geçiren YPG, bugünkü saldırılarda  17. Ordu Üssü ve Sebehiye‘yi ele geçirdi. 

Rakka’da bugün ABD hava unsurlarının, YPG cephe hattında bulunan alanlarda en az 20 fosfor bombalı saldırı düzenlediği öğrenildi.

Rakka son durum harita 9 Haziran 2017

KUZEYDEKİ KRİTİK NOKTA DÜŞTÜ

Saldırıların bugünkü bölümünde kuzeyde bulunan kentin ilk ve en kritik savunma hattını oluşturan 17. Ordu Üssü, ABD güçlerinin yoğun hava saldırıları sonrası YPG kontrolüne girdi.
Suriye Demokratik Güçleri adı ile bölgede ilerleyen YPG’nin, kuzey sınırına bitişik üste kontrolü sağladığı bildirirken, IŞİD’in örgütün ilerleyişini durdurmak için bombalı saldırılar düzenlediği bildirildi.  
BATIDA İKİNCİ NOKTA YPG’DE
Saldırılar kapsamında çok sayıda yangın çıkarken, YPG’li militanların bu saldırılar sonrasında kentin batısındaki Sebehiye‘yi ele geçirdiği bildirildi.

Rakka doğusundan saldırılarda dün Rakka’da YPG’nin ele geçirdiği Mashalab semtinin batısında bombardıman ve çatışmalar sürdü. IŞİD, bombalı araç saldırılarıyla direnmeye çalışıyor. 

ABD’nin havadan ve karadan yoğun biçimde desteklediği YPG/PKK, 5 Kasım 2016’da Fırat’ın Gazabı (Öfkesi) adını verdiği saldırı ile Rakka kırsalını hedef almıştı. Örgüt 5 Haziran’dan bu yana ABD desteği ile Rakka kent merkezine saldırıyor. 
Örgüt karadan doğu, batı ve kuzey hatlarından saldırırken ABD, militanların ilerleme hattında bulunan tüm bölgeleri fosfor bombalarıyla yakarak hedef alıyor. Haberyirmi

SON DURUM HABERLERİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir