İstanbul Protherm Kombi Servisi Soğuk Havalarda Hizmetinizde


Kombi bakımı, ev ve işyerleri için düzenli aralıklarla yaptırılması gereken işlemler arasındadır. Özellikle her yıl en az bir kere bakım yapmak kombilerin teknik arızayla karşılaşmasını önlüyor. Ayrıca bakım sayesinde kombilerin kış boyunca daha etkili bir performans sergilemesinin önü açılıyor. Kombi bakımları yapılmadığı taktirde yaşanacak olan maddi kayıplar da cabası. Beklenmedik anlarda kombilerin bozulması sizi daha çok masrafa ve zaman kaybına sokacaktır. Ancak düzenli aralıklarla bakım yaptırdığınız taktirde hem bütçenizi korursunuz hem de zaman tasarrufu sağlarsınız.

Kombi Bakımı Nasıl Yapılıyor?

Kombi bakımı yaptırmaya karar verdiniz. Peki kombi bakımı nasıl yapılıyor? Kombi bakımı özetle; kombi gövdesinde, sistemi çalıştıran mekanik parçalarda, borularda ve peteklerde herhangi bir teknik sorun olup olmadığının kontrol edilmesi işlemidir.  Bu işlem sırasında  basınç seviyesi ve elektrik aksamının kontrol edilmesi için türlü cihazlar kullanılıyor.

Tüm bu aşamalar oldukça titizlik gerektirmektedir. Bu yüzden bakım işlemlerinin yetkili servis çalışanları tarafından yapılmasını öneririz. Aksi halde yaşanacak sıkıntı çok daha fazla olacaktır. Özellikle Protherm marka kombi kullanıyorsanız kaliteli bir Protherm servisi çağırmanız gerekmektedir.

Kombi Bakımı Ne Zaman Yapılmalıdır

Peki, kombi bakımı ne zaman yapılmalıdır? Kombi üreticileri, bakım işlemlerinin yılda en az bir kez yapılmasını öneriyor. Ay fark etmiyor ama kara kış gelmeden kombinin bakımlarını yaptırmak da fayda bulunuyor.

Diğer aylarda da yaptırılabilir. Ancak yaza doğru bakım yaptırıldığında yaz boyunca oluşabilecek problemlerin tam anlamıyla giderilemeyeceği için yeni sorunların çıkması olası oluyor. Bu yüzden kombi bakımının düzenli kullanmaya başlamadan 2 ila 3 hafta öncesi mutlaka teknik servis tarafından bakımdan geçmesi gerekiyor.

Kombilerin Yıllık Bakımı Nasıl Yapılıyor?

Yoğuşmalı kombilerin bakım işlemlerinde şu işlemler yapılmaktadır; baca temizliği, filtre temizliği, ateşleyici başlık kontrolü, basınç kontrolü ve petek kontrolü. Eksiklikler gideriliyor ve kombi kara kışa hazır hale getiriliyor.

Kombi Bakımı Yapılmazsa Ne Olur?

Eğer kombi bakımı yapılmazsa kombiniz performans kaybı yaşayacaktır. Bu da size ileride çıkarması daha büyük masraf kapıları açabilirken aynı zamanda aylık faturanıza da yansıyacaktır. Eğer Protherm marka kombi kullanıyorsanız Protherm arıza kodları sizi uyaracaktır. Ancak biz kesinlikle bakımların tam zamanında yapılmasını tavsiye ediyoruz.

Kombi bakım fiyatları

Kombi bakımı fiyatları yapılan işleme göre değişmektedir. Eğer kombide herhangi bir arıza rastlanırsa, bakım için standart servis işlemleri dahil edilerek ücretlendirme ona göre yapılıyor. Parça değişikliği gerektiği durumunda ise ödenmesi gereken ücret artıyor.

Sizde kaliteli bir protherm kombi servisi arıyorsanız https://www.servisprotherm.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.