Cumhurbaşkanı Erdoğan telefon görüşmelerini anlattı


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna ziyareti sonrası uçakta basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Ukrayna- Rusya arasındaki gerilimde arabulucu olma amacıyla Ukrayna’ya ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin ‘Kaçacak delik bulamadılar’ açıklamaları sorulan Erdoğan, şu ifadelere yer verdi; ‘Operasyonlarda görev alan kahramanlarımızı kutluyorum. Tabi bu operasyonlarla iyice köşeye sıkışan te’röristler çıldırmaya başladı. Kendi aralarındaki telefon konuşmalarında te’rör örgütü üyelerine ‘Herkes kendi başının çaresine baksın’ diye talimat geçiyorlar.’

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de kritik ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’ye geliş yolunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

TE’RÖRİSTLERİN YAŞADIĞI ÇARESİZLİK TELSİZ KONUŞMALARINA DA YANSIYOR
Gazetecilerin ‘Kaçacak delik bulamadılar’ açıklamaları sorulan Erdoğan, şunları kaydetti; ‘Kış Kartalı Harekatı da Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki te’röristlerin inlerini başlarına yıkma irademizin bir adımı. Hem bu harekatta hem de bütün te’rörle mücadele operasyonlarında görev alan kahramanlarımızı kutluyorum. Tabi bu operasyonlarla iyice köşeye sıkışan te’röristler çıldırmaya başladı.

HİÇBİRİ KAÇACAK DELİK BULAMAYACAK
Çaresizliğin verdiği bir sonuç olarak, kendi aralarındaki telefon konuşmalarında te’rör örgütü üyelerine ‘Herkes kendi başının çaresine baksın’ diye talimat geçiyorlar. Ama hiçbiri kaçacak delik bulamayacak. Te’rörü kaynağında kurutmakta kararlıyız. Te’röristlere sınırlarımız içinde ve dışında nefes aldırmıyoruz, aldırmayacağız.’

DEAŞ’LA MÜCADELE KARARLILIKLA SÜRÜYOR
ABD’nin Türkiye sınırında gerçekleştirdiği operasyonda DAEŞ liderinin öldürüldüğünü hatırlatılmasının üzerine değerlendirmelerine yer verilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Türkiye uluslararası barış ve istikrarın temini yolunda DEAŞ te’rör örgütü ve onun temsil ettiği çarpık zihniyetle mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Bu kapsamda uluslararası çabalara yaptığımız aktif katkılar var. Ayrıca gerek yurtiçinde gerek sınır ötesinde gerçekleştirdiğimiz operasyonlar ve aldığımız önleyici tedbirlerle DEAŞ te’rör örgütünün geriletilmesinde çok önemli roller üstlendik. Ülkemiz, DEAŞ’la Mücadele Uluslararası Koalisyonu’nun etkin bir üyesi olarak da te’rör örgütüyle mücadelede uluslararası çabalara aktif katkı sağlamaya devam edecektir. Öte yandan, uluslararası barış ve güvenliğin temini için tüm te’rör örgütleriyle ayrım yapılmaksızın mücadele edilmesi gerektiğine inanıyoruz’ ifadelerine yer verildi.