Pelin Batu gitti Amerika’ya gördü


Ekranların ünlü ismi Pelin Batu, Amerika’nın sağlık sistemini kıyasıya eleştirdi. Doktor eşinin görevi dolayısıyla yaklaşık 1 yıl Amerika’da yaşayıp İstanbul’a geri dönen Pelin Batu, “Orada ‘Paranız yoksa ö’lün’ gibi bir durum var” açıklamasında bulundu.

Diplomat İnal Batu’nun kızı Pelin Batu, doktor eşi Macit Bitargil’in görevi sebebiyle bir süre önce Amerika’ya yerleşmişti. Evli çift yakın zamanda ise Türkiye’ye dönüş yaptı.

İstanbul’a gelir gelmez soluğu Nişantaşı sokaklarında alan Pelin Batu, önceki gün oğlu Rafael ile objektiflere yansıdı.

“İSTANBUL’U ÇOK ÖZLEDİK”

Gazetecilerle sohbet eden Pelin Batu, Amerika’dayken büyük bir özlem yaşadığını vurgulayarak “Eşim doktor olduğu için gitmiştik. 1 sene araştırma görevlisi olarak görev yaptı. Bu süreci uzatabilirdik ama pandemide yalnız olmak çok zor geldi bize. En zoru o. Gelmek isteseniz 22 saat sürüyor yol. Direkt uçak olmayan bir yer Florida.” diye konuştu.

“AMERİKA’DA ‘PARANIZ YOKSA Ö’LÜN’ DURUMU VAR”

Yurt dışındaki yaşamlarından da bahseden Batu, Amerika’daki sağlık sistemine değindi. İnsanların bazılarının samimi olduğunu ancak bireysel olmak zorunda olduklarını belirten Batu, şunları söyledi:

“Amerika’da ‘Paranız yoksa ö’lün’ gibi bir durum var. Sağlık sistemi en çok eleştirilen şey. Bunlar paraya endeksli olunca, statü önemli olunca çok itici oluyor.

“TÜRKİYE’DE BÖYLE DEĞİL”

Paran olduğu kadar yaşıyorsun orada. Ama burada aile kol kanat geriyor, arkadaşlar yardımcı oluyor.”

“SILA HASRETİ ÇEKTİK”

Kelebek’ten Behlül Aydın’a konuşan Batu sıla hasreti çektiğini de söyledi “Dünyanın en güzel ülkesi olsa, böyle rahat içinde yüzseniz bile yalnız olduktan sonra hiçbir şeyin kıymeti yok. İnsanın sevdiklerinin, akrabalarının ve arkadaşlarının yanında olması belli bir yaştan sonra daha önemli. Belki 20 yaşında olsam daha farklı olurdu. Bir de geçen yıl annemi kaybettim, onun kayıp hissi de bana ağır geliyor.” açıklamasında bulundu.