İnfluencer Ajansı Nedir? İnfluencer Başvuru Nasıl Yapılır?


İnfluencer Ajansı Nedir? İnfluencer Başvuru Nasıl Yapılır?

İnfluencer ajansı, pazarlama kampanyaları oluşturmak ve kolaylaştırmak için markalar ve yüksek takipçili sosyal medya İnfluencer’lar ile çalışan şirketlerdir. Günlük yaşantımızın bir parçası haline gelen İnfluencer ajansları iyi sonuçlar üreten kampanyalar oluşturmak ve yürütmek için marka ve etkileyiciler ile güçlü ilişkiler sürdürür.

İnfluencer ajanslarının ilk odak noktası, en iyi İnfluencer’lar ile ortaklık kurarak markaların hedef kitleye ulaşması ve özel bir yol geliştirerek en etkili kampanyayı hazırlamaktır.

İnfluencer Ajansı ile Kimler Çalışabilir?

Sosyal medyada takipçilerini etkileyen, belirli konular üzerinde etkileşim yeteneğine sahip kişilere İnfluencer denir. Çeşitli ürün ve hizmetleri etkileyici dil ya da görsel kullanarak takipçilerine pazarlar ve karşılığında kazanç elde eder.

Sosyal medya sayfasındaki kitleyi etkisi altına alan, takipçilerini etkileyen ve takipçileri ile etkileşim halinde olan kişiler İnfluencer başvurusu yaparak profesyonel olarak bu sektörde adından söz ettirebilirler. İnfluencer başvuru işlemi için gerekli olanlar şu şekilde:

  • Kişinin sosyal medya platformlarını aktif bir şekilde kullanabilmesi
  • Kendi alanında uzman olduğunu gösterebilmesi
  • Erişim noktanızın güçlü olması
  • Takipçiler tarafından sevilen, sayılan ve güven duyulan bir kişi olunması
  • Düzenli olarak paylaşım yapılması
  • Estetik ve ilgi çekici olunması
  • Etkili iletişim sağlayabilmesi

İnfluencer Başvuru İşlemi ile Nasıl İnfluencer Olunur?

Teknolojinin gelişmesiyle birçok insan elindeki telefon ve internet sayesinde kazanç sağlamak istiyor. Pek çok kişinin hayali olan İnfluencer sektörü bazı yeteneklere sahip olan kişilere kazanç kapısı sağlıyor. Günümüzde neredeyse herkes İnfluencer olabilir. Ancak bu işi profesyonel bir şekilde yapmak istiyorsanız ciddi eğitimler alarak bir İnfluencer ajansı ile çalışmak gerekir.

İnfluencer ajansları işbirliği konusunda katkıda bulunarak kazancınızın artışını sağlar. İnfluencer olmanın şartlarından biri de belli takipçi kitlesine sahip olmanız gerekir. Neredeyse çoğu ajansın 10.000 takipçi şartı vardır. Bu şartı sağladıktan sonra birçok marka ile işbirliği yapılarak hikayede link paylaşma özelliği verilir.

İnfluencer’lar Kaç Para Kazanıyor?

Günümüzde İnfluencer olarak nitelendirilen sosyal medya fenomenleri pek çok farklı alanlarda ülke ekonomisi içerisinde önemli bir yer teşkil etmektedir. Ülkemizde birçok kişi İnfluencer sektöründe olanların ne kadar kazandıklarını merak etmektedir.

Teknolojik ürünlerin tanıtımından turizm kuruluşlarına, ürün lansmanlarından perakende şirketlerine kadar pek çok yerde karşılaşmaktayız. İnfluencer sektöründe çalışanların kazançlarını belirleyen faktörler, takipçi sayısı ve düzenli paylaşım yapmalarıdır. Oldukça iyi takipçi sayısına ulaşmış ve düzenli olarak paylaşımlar yapan İnfluencer’lar aylık ortalama kazançları 20.000 TL’yi bulmaktadır.