Ruslar kargo uçağını vurduğunu açıkladı


Rusya’nın Ukrayna’yı işgali 53. gününe girdi. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, “Ukrayna’ya silah taşıyan bir kargo uçağı düşürüldü” dedi.

Ukrayna ile Rusya arasında 2014 yılında başlayan gerilim bugün işgale dönüştü. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 20 Şubat’ta yaptığı açıklamada ayrılıkçı Donetsk ve Luhansk bölgelerini tanımaya karar verdi. Putin, modern Ukrayna’nın Rus desteğiyle oluşturulduğunu iddia ediyor ve Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesinin Rus toprağı olduğunu iddia ediyor.

Putin’in emriyle başlatılan işgal 53. gününe girdi. Savaş alanında istediği hızda ilerleyemeyen Ruslar, sivil yerleşimlere de saldırmaya başladılar ve Batı’nın Moskova’ya yönelik yaptırımları artıyordu.

UKRAYNA’YA AİT UÇAK DÜŞÜRÜLDÜ

Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü İgor Konaşenkov, “Ukrayna’ya silah taşıyan kargo uçağı düşürüldü” dedi. alanlar, 24 kontrol noktası ve iki Ukrayna ordusu yakıt deposu Rusya’nın Odessa bölgesi Batılı hava savunma sistemleri tarafından saldırıya uğradı Ukrayna askeri kargo uçağı havada vurularak ABD’ye toplu silah sevkiyatı yapıldı. 2 Ukrayna uçağı Lozovaya ve Meri yerleşimleri üzerinde vuruldu. Mariupol’un tüm kentsel alanları Nazi Azak militanları, yabancılar tarafından kuşatıldı ” Bunlar paralı askerlerden ve Ukrayna ordusundan tamamen arınmış durumda. Hayat kurtarmak için tek şansları, gönüllü olarak silahlarını bırakıp teslim olmaktır. “