S400’lere ortak üretim kardeş mi geliyor


ABD medyası, Türkiye, Fransa ve İtalya’nın SAMP/T hava savunma sistemi üzerinde ortak bir çalışma yapmayı planladıklarını duyurdu.

Türkiye’nin füze ve hava savunma sistemleri alanındaki ulusal proje ve ortaklıklarının yankıları uluslararası savunma medyasında yer almaya devam ediyor. SAMP/T sistemiyle ilgili haberler, ABD’nin küresel savunma yayını olan Defense News’de yayınlanmaktadır. “Türkiye ve İtalya, SAMP/T hava savunma sistemine dönüş sinyali veriyor” başlıklı haberde, Fransa seçimlerinin ardından Türkiye, Fransa ve İtalya’nın SAMP/T hava savunma sistemi konusunda ortak çalışma yapmayı planladığı belirtildi.

Yayının haberinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuyla ilgili sözleri okuyucularla paylaşıldı, “Çabalarımızı sürdürmeye ve bir Türk-Fransız-İtalyan olarak olduğumuz şeyi yeniden yaşamaya karar verdik.”

HİPERSONİK FÜZE

Öte yandan ABD merkezli Defense Post, “Türkiye Hipersonik ve Süpersonik Füzeler Geliştirmeyi Amaçlıyor” başlıklı bir haberle Türkiye’nin füze sahasındaki saldırılarını okuyucularına aktardı. Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü’nün Türk savunma sanayisi için süpersonik ve transonik füze sistemleri geliştirdiğini vurgulayan ajansın, “ScramJet” ve “RamJet” füze motoru projeleri üzerinde çalıştığını ve bu yıl RamJet motorunu tanıtacağını söyledi. Trisonic rüzgar tünelinin 2024’te tamamlanacağı söyleniyor.