Şifalı Bitkiler Nasıl Kullanılır?


Dünyanın tarih öncesi çağlarından beri doğada bulunan farklı ot ve bitkiler şifa bulmak amacıyla kullanılırdı. Geçmişte deneme yanılma yoluyla seçilerek şifalı olduğu düşünülen bitkiler günümüzde de kullanılmaktadır. Geçmiş çağlarda tıp gelişmiş olmadığı için ilaçlar, ağrı kesici haplar veya merhemlerin yerini bu bitkiler tutardı. Genellikle kaynatılarak, ezilerek, karıştırılarak veya doğal halleriyle kullanılırlardı. Bu bitkilere örnek verilebilecek oldukça fazla çeşit vardır.

  • Ihlamur

Özellikle kış aylarında tüketilmesi bağışıklık sistemi için oldukça faydalı olan ıhlamur şifalı bitki denilince akla ilk gelenler arasındadır. Vücudu toksinlerden arındırarak bağışıklık sistemini güçlendirir. Aynı zamanda stres düşürücü etkisi olduğu da bilinmektedir.

  • Sarımsak

Şifaları saymakla bitmeyen ve hayatımızdan eksik olmayan yemeklere tat veren sarımsak da geçmişte antibiyotik olarak sıkça kullanılmıştır. Düzenli kullanımının yanı sıra özellikle çiğ olarak çiğnendiğinde vücudu toksinlerden ve iltihaptan arındırır.

  • Dardağan Meyvesi

İsmi sıkça bilinmese de vücudumuz için faydası göz ardı edilemeyecek olan dardağan meyvesi öksürük ve bronşit tedavisinde kullanılmaktadır. Kurak alanlarda yetişir ve böceklenmeye karşı oldukça dayanıklıdır. Bu meyveyi yetiştirerek fayda sağlamak isteyenler dardağan tohumu fiyatına biyofex bitkisel ürünler sitesinden bakabilir.

Örnek verilebilecek daha yüzlerce şifalı bitki vardır. Her biri farklı kullanım yöntemleri ile sağlığımız için çeşitli faydalar sağlar. Geçmişten günümüze gelen bu bitkiler diğerlerinden deneme yanılma yolu ile ayrılmıştır.

Bitkisel Ürün Tercihi Nasıl Olmalı?

Eczaneden bir ilaç alacağımızda nasıl dikkatli ve seçici davranıyorsak bitkisel ürün alırken de aynı hassasiyeti göstermemiz gerekmektedir. Her bitkisel ürün her derde deva olmadığı gibi az kullanımı, fazla kullanımı veya yanlış kullanımı sonucu zararlarını ve yan etkilerini görebileceğimiz bitkiler de vardır. Bu nedenle bir bitkisel ürün almadan önce kullanım amacımıza uygun mu, uygulanma şekli nasıl, günlük kullanım dozu maximum ve minimum ne olmalıdır gibi temel soruların cevaplarını araştırıp öğrenmeliyiz.

Bitkisel Ürünler Nereden Alınmalı?

Bitkisel ürünler temin ederken güvenilir yerler tercih edilmelidir. İçeriği ve yapısıyla oynanmış ürünler almak sağlıktan çok zarar getirecektir. Biyofex firması her ne kadar yeni bir firma olsa da yılların verdiği tecrübe ve kaliteyi harmanlayarak sağlıklı ve güvenilir içerikli bitkisel ürünler satan ve sektörün önde gelen isimlerinden olmaya aday bir firmadır. Memnuniyet garantili ürünleri ile fayda sağlamayı amaçlamaktadır ve ilk gününden bu yana amacından sapmadan ilerlemiştir.

Bitkisel Ürün Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Her ilaçta olduğu gibi bitkisel ürünlerde de kullanım şartları bulunmaktadır. Temin ettiğiniz bitkisel bir üründen istediğiniz etkiyi görmek için gerekli zamanda gerekli miktarda ve uygulanması gereken şekilde yöntemle kullanmalısınız. Aksi takdirde ya istenen faydayı göremeyecek ya da zararını göreceksiniz. Her platformda örneğin dardağan tohumu faydaları gibi paylaşımlar yapılıyor. Fakat nasıl kullanılması gerektiği belirtilmiyor. Biyofex bu konuda telefon kadar size yakın alım yapmadan da yardım alabilirsiniz.

Bitkisel ürün alırken güvenilir ve uygun fiyatlı bir kaynak ararsanız https://biyofex.com/ sitesinden alım yapabilirsiniz. Dardağan meyvesi tohumu, alıç meyve kurusu tohumu, bamya tohumu fiyatı gibi çeşitli içerikler ve fiyatları hakkında bilgiye sahip olabilirsiniz.