Altılı masa artık yok hükmündedir


İBB Başkanı İmamoğlu ile İYİ Parti liderinin mahkeme kararından sonra yaptığı açıklamalar ve takındıkları tutum CHP’lileri kızdırdı. Bir CHP’li, “Altılı masa artık yok hükmünde” derken, kulislerde “Çok sert mücadele” mesajı verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle ‌2 yıl 7 ay 15 gün hapisle cezalandırılmasına karar verildi.

İBB Başkanı, kararı İBB binasında aralarında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de olduğu siyasilerle takip etti. Kararın öğrenilmesinden sonra Akşener ile İmamoğlu’nun sarılması dikkati çekti.

Karardan sonra Saraçhane’de konuşma yapan İmamoğlu ile Akşener seçim mesajları verdi. Kulislerde, İmamoğlu’nun adaylık yarışında Kılıçdaroğlu’na darbe vurduğu konuşuluyor.

Akşener’in, altılı masanın diğer liderlerinin aksine Kılıçdaroğlu’nu aramaması; muhatap olarak direkt İmamoğlu’nu alması da adaylık yarışının adımı olarak görülüyor.

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, son olaylardan sonra daha da kızışan adaylık yarışında CHP cephesinden gelen tepkileri köşesine taşıdı.

“ÇOK DAHA SERT MÜCADELE YÜRÜTECEĞİZ”

CHP’lilerin son olayları “Kılıçdaroğlu’na darbe” olarak yorumladığını aktaran Övür, “İki gündür Ankara’da CHP kulislerini izlerken, bu tespitlerin moral bozukluğu yarattığına da tanık oldum. Kimi, ‘Satıldık, ihanet edildik’, kimi de ‘İçimizdeki düşman belli oldu. Artık çok daha sert bir mücadele yürüteceğiz’ havasında” ifadelerine yer verdi.

CHP’Lİ İSİM: ALTILI MASA YOK HÜKMÜNDE

Övür, yazısında bir CHP’linin şu değerlendirmelerine de yer verdi:

“Altılı Masa artık yok hükmündedir. İttifakla bir karar çıkmayacağı anlaşıldı. Çünkü şu çok net: Akşener, masaya İmamoğlu’nu dayatarak emrivaki yapacak. Bu basit bir operasyon değil, bir darbedir…”

Kaynak: Sabah