Zincir marketlere karşı adım atıldı


Hükümetin yeni adımı Tarım Kredi Bakkal Projesi’nde geri sayım başladı. Uygulama şimdilik, Ankara, Konya ve Mersin’in de aralarında olduğu 6 ilde 250 noktada başlayacak.

KoopBakkal projesi hayata geçirilince tarım kredi marketlerinde satılan yağ, salça, pirinç gibi en temel ihtiyaç ürünlerinin büyük bir kısmı mahalle arasındaki bakkallarda da yer alacak.

Bu sayede hem küçük esnaf yardım almış olacak hem de tüketici kaliteli ve uygun fiyatlı ürünlere çok daha hızlı bir şekilde ulaşacak.

Bu ürünlerin etiketleri tarım kredi marketlerindeki fiyat ile tamamiyle aynı olacak. Ancak, sadece bakkallara ürünler iskontolu şekilde verilecek.

Projeye, 75 ile 150 metrekare arasında dükkanı olan bakkal başvuruda bulunabilecek. Şartları sağlayan dükkanlarda, tarım kredi ürünleri için ayrı bir bölüm meydana getirilecek.

Ülkemizde 1.335 tarım kredi kooperatif marketi hizmet vermektedir. Hedef bu sayıyı bakkal projesiyle satış noktasını 2 binin üzerine çıkarmak. Esnaf da yapılan uygulamanın satışları artıracağı konusunda hemfikir.

Tarım kredi marketlerde üç ayda rekor satış

Tarım Kredi Kooperatifleri’nin başlattığı indirimli satış kampanyası 81 ilde çok büyük ilgi görüyor.

İndirimin başladığı 15 Ağustos’tan bu yana kadar 48 milyon 300 bin adet ürün satıldı. Tüketici 243 temel tüketim ürününü uygun fiyatla alma olanağı buldu. Marketlerdeki yoğunluk ise kampanyanın başladığı ilk zamanları aratmıyor.

Yüzlerce ürünün uygun fiyata satıldığı marketlerde, en çok ilgiyi ayçiçek yağı gördü. İndirimin başladığı günden bugüne 10,2 milyon litre ayçiçek yağı satışı yapıldı.

Tüketici, ayçiçeği yağından sonra en büyük ilgiyi şeker, un ve pirince gösterdi. Ürün siparişleri pttavm.com internet sitesi üzerinden de verilebilmektedir.