Musul’da son durum: Irak ordusu bilançoyu açıkladı


Musulda_son_durum
Musul’da son durum

Irak ordu güçlerinin, IŞİD’in başkenti konumundaki Musul (Ninova’yı) ele geçirmek için 17 Ekim’de başlattığı Musul’a yönelik saldırı sürüyor. 
Peşmerge, Irak ordu güçleri, Şii milislerin katıldığı ve ABD unsurlarının desteklediği saldırılarda kritik bir sürece girildi. 17 Ekim’de başlayan ve 31 Ekim’de 3 koldan genişletilen saldırılar ilgili Irak yönetimi bilanço açıkladı. 
“42 MAHALLEYİ ELE GEÇİRDİK”
Irak Terörle Mücadele Birimi tarafından açıklanan verilere göre Doğu Musul’da bu güne kadar 2 bin IŞİD’li öldürüldü. Diğer taraftan Irak Kuvvetleri, Doğu Musul‘daki 56 mahalleden 42’sini kontrolü altına aldı.

Bağdat yönetimine yakınlığı ile bilinen Almaalomah.info sitesinin aktardığı açıklamaya göre, birimin sözcüsü Sabah el-Numan, operasyonların kararlılıkla ve “sürpriz taktiklrle” sürdüğü bilgisini verdi.
Irak kaynakları kendi kayıplarına ilişkin açıkalama yapmadı.
BAĞDAT’TA 3 BOMBALI SALDIRI
Bu arada Bağdat peşpeşe 3 bombalı saldırıyla sarsıldı. İlk patlamanın Sadr kent pazarında meydana geldiği bildirildi. Bombalı araçla düzenlenen saldırıda 37 kişinin öldüğü 59 kişinin de yaralandığı aktarıldı. Kindi hastanesindeki benzer saldırıda ise ölü ve yaralı sayısının 13 olduğu öğrenildi. Bağdat’taki son bombalı saldırının da İmam Ali Hastanesi‘nde gerçekleştirildiği bildirildi. Patlamada ölü ve yaralı sayısının 21 olduğu, 3 saldırıda toplam ölü sayısının 50’yi geçtiği belirtildi. Haberyirmi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir