Tabka Üssü YPG’de: Rakka son durum harita (YENİLENDİ)


ABD destekli birleşik güçler, IŞİD’in 25 Ağustos 2014’te rejim güçlerinden ele geçirdiği Tabka Hava Üssü’nü ele geçirdi.

tabka son durum
IŞİD, üssü 25 Ağustos 2014’te rejim güçlerinden ele geçirmişti.

ABD hava desteği ile ilerleyen YPG, 26 Mart’ta saldırıya geçtiği Rakka’nın 40 kilometre güneybatısındaki Tabka Hava Üssü’nü ele geçirdi. Örgütün 26 Mart’ta üsse batı tarafından girdiği, hava üssünün batı kanadındaki bir parçasını ele geçirdiği bildirilmişti. Bölgeye yoğun hava saldırıları sürerken, YPG, üssün hemen batısına bitişik Eijel Sharqi ve Eijel Kharbi köylerini ele geçirmesi sonrasında üssün kuşatıldığı öğrenilmişti. 
Üs, 27 Mart’ta tamamen YPG kontrolüne girdi. Diğer taraftan aynı tarihte kuzeyinde kontrol sağlayan YPG’nin, Tabka Barajı’na yönelik yoğun hava destekli saldırıları sürüyor. YPG’ye yakın haber kaynakları barajın kontrolünün de ele geçirildiğini ileri sürerken, bu bilgi henüz teyit edilmedi.

tabka baraji
Tabka Barajı: IŞİD, bombalanan barajın kontrol odasından fotoğrafları yayınladı.

Bu arada IŞİD, barajın kontrol odasından yayınladığı görüntülerde hasara yer verdi. IŞİD, barajın bombalandığını ve her an çökebileceği uyarısında bulunmuştu. ABD ise, YPG güçlerinin barajda çeşitli tamiratı yapacağını duyurdu. Barajın bir bölümü halen IŞİD kontrolünde bulunuyor. 

Fırat Nehri üzerinde bulunan Tabka Barajı Suriye’nin elektriğinin önemli
kısmını sağlıyordu. PYD’nin barajdaki santrali onararak sahip
olacağı imkanları diğer gruplara karşı koz olarak kullanacağı tahmin
ediliyor. (Baraja yönelik saldırılar video aşağıda)Tabka Üssü’nin Wiki konumu için buraya tıklayın. Haberyirmi

YPG Tabka Üssü saldırısı 26 Mart 2017 / Video: YPG propaganda videos YOUTUBE

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir