Kayravan 3 yönden kuşatıldı: Musul son durum harita (14 Mayıs 2017)


ABD destekli Irak ordu güçleri ile Şii milislerin Musul’un Suriye sınırına bakan batı hatlarında başlattığı yeni saldırı sürüyor. 11 Mayıs’ta hız kazanan saldırılar kapsamında Musul’a bağlı Telafer kentinin batısında Kayravan bölgesinde Tel Euzw, Mohamed Zayd, Hazyl, Tel Binat, Tal Hayit, el Khisy, Um Hajart, Mughayr el Ebd, el Zamilat, Amash köyleri ele geçirilmişti. Hizbullah militanlarının katıldığı saldırılarda Yezidi köyleri olan Tal Banat ve Khilo köylerinin de Irak ordu unsurlarının ele geçirmesi sonrasında bugün de Kayravan kentine saldırı düzenlendi. 

Musul’un 93, Telfafer’in 37 km  doğusundaki Kayravan beldesi 
Haşdi Şabi militanlarının ordu, Fransız ve ABD desteği ile yürüttüğü saldırılarda yerleşim yerinde sivil hedeflerin de vurulduğu bildirildi. Şii militanların Musul-Kayravan yolunu kontrol altına aldığı, Kayravan hattına yönelik saldırıların üçüncü gününde, kentin üç taraftan kuşatıldığı bildirildi. Şii güçler, Sincar Kayravan hattı arasındaki ana yolların da kontrolüne ele geçirerek (Haritada Kayravan yönlü üçgen alan) kenti kuzey alanlarından kuşatmış oldu. Kayravan, Musul’un 93, Telfafer’in 37 km doğusunda bulunan bir belde. Şii militanların için zor olmayan bir hat olarak değerlendiriliyor.
Irak son durum harita 14 Mayıs 2017. Ordu güçleri Musul batı yakası merkez ve doğudaki çöl alanlarında Kayravan bölgesinde ilerliyor. 

Kayravan hattına yönelik saldırılarla eş zamanlı olarak Musul’un batı yakasında “eski Musul” olarak bilinen ve IŞİD’in kuşatma altında tutulduğu alanlara da saldırılar sürdü. Haberyirmi 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir