Savaş alevlendi: Rakka son durum haritası (15 Ağustos 2017)


SURİYE, Rakka (HABERYİRMİ) –  ABD destekli kara unsurlarının 5 Haziran 2017’de başlattığı ve 6 Haziran’da duyurduğu Rakka saldırısında çatışmalar şiddetlendi. 

Rakka güneyi SDF/YPG militanı (15 Ağustos) Foto: FURAT media/SDF
ABD kara gücü YPG militanlarının özellikle son 2 haftada bombalı araç saldırıları nedeniyle verdiği kayıplar sonrası yavaşlayan saldırılar, ağır hava saldırılarından sonra yeniden hız kazandı. 
Kuzey ve doğu cephede ilerlemede güçlük çeken YPG/PKK unsurları, daha çok “IŞİD’in Rakka’daki yumuşak karnı” haline gelen güney cepheden ilerlemeye devam ediyor.  
Haberyirmi‘nin hazırladığı 7 Ağustos ve 15 Ağustos tarihlerinde Rakka’nın son durumunu gösteren haritaya göre, YPG güneydeki cep bölgesini ele geçirdi. Haşim Abdulmalik mahallesine yoğun hava saldırıları sonrası giren YPG militanları, mahalleye girmesine karşın tam kontrolü sağlamış değil. 

Bölgede çatışmalar sürerken YPG, 7 Ağustos tarihli haritada yer alan “cep bölgesinin” kapatılması sırasında 95 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü iddia etti. Çatışmalardan video (aşağıda) yayınladı.

IŞİD ise aynı mahallede bombalı araç saldırısı düzenlerken, saldırıda bazı YPG‘lilerin öldüğü öğrenildi. 

Harita: 7-15 Ağustos 2017 Rakka son durum haritası (HABERYİRMİ)

IŞİD’in ikinci bombalı saldırısı ise Haşim Abdulmalik  mahallesinin doğusunda meydana geldi. Kentin batı mahallesi Romaniye‘de de iki ayrı bombalı araç saldırısı düzenlendiği bildirildi. IŞİD‘in haber ajansı AMAK tarafından servis edilen görüntülerde bombalı araç saldırılarından birini 2 IŞİD üyesinin aynı aracı kullanarak düzenlediği görüldü.

Rakka’daki saldırılara ABD operasyonel birliklerinin de katıldığı görülüyor. Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, hava saldırılarının yanında Apache saldırı helikopterleri de Rakka‘yı vuruyor. Dün, kent merkezine yönelik Apache saldırısında 10 kişinin öldüğü bunların IŞİD üyesi oldukları bildirildi.

ABD saldırısında ölen Merve (Marwa), Mariam ve Ahmad kardeşler

Saldırılarda, siviller de hedef gözetilerek katledilmeye devam ediliyor. SyrianNetwork’un aktardığına göre, kent merkezine yönelik saldırılarda çok sayıda sivil hayatını kaybetti. Ölenler arasında aynı aileden Merve (Marwa), Mariam ve Ahmad Shehab adlı 3 kardeşin de olduğu bildirildi.
Peki geçen bir ay haritalara nasıl yansıdı; Rakka’ya yönelik saldırılarda 9 Temmuz ile 3 Ağustos 2017 arasındaki değişimi görmek için buraya7 Ağustos 2017‘deki son durum haritası için buraya,tıklayın. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir