Savaş, Havice kapısında: Son durum harita (25 Eylül 2017)


IRAK, Kerkük (HABERYİRMİ) – Irak ordusu ve Şii Haşdi Şabi güçleri ile Hizbullah militanlarının 21 Eylül’de başlattığı Havice saldırısında ilk aşamanın sona erdiği ilçe kırsalının tamamının kontrol altına alındığı duyuruldu. 

Saldırıya ilişkin “ABD öncülüğündeki IŞİD Karşıtı Koalisyon” Sözcüsü Ryan Dillon (Operation Inherent Resolve (OIR) resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Irak güvenlik güçlerinin, -Iraqi security forces (ISF)- Havice ve Sharqat yakınlarındaki 66 köyü ele geçirdiği bilgisi verildi. 

Havice kırsalındaki Irak Şii güçleri

21 Eylül’den bu yana ABD bombardıman desteği ile süren saldırıda 850 kilometre karelik alanın ele geçirildiği bildirildi. 

Havice son durum
Havice kırsalındaki Irak Şii güçleri

Kürkük’e bağlı ilçeye yönelik saldırılarda son olarak Az Zab bölgesinin ele geçirildiği, böylece ilçe kırsalında kontrolün sağlandığı bildirildi.

Irak Kürkük Havice interaktif son durum harita
Irak Kürkük Havice’ye yönelik saldırı: 22 Eylül 25 Eylül 2017 interaktif son durum harita

Saldırının bundan sonraki aşamasının ise Havice ilçe merkezini hedef alması bekleniyor. Irak güçleri ve Şii militanlar 16 Eylül’de de daha güneydeki Rutba hattına saldırı başlatmış, Suriye sınırına kadar olan 60 kilometrelik çöl alanı ele geçirmiştiHABERYİRMİ


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir