Türk ordusu Cinderes’e giriyor: Afrin son durum

Afrin son durum… Türk ordu birlikleri, Cinderes batı hattından beldeye girmeye başladı. Belde merkezindeki YPG hedefleri çok sayıda savaş uçağı tarafından vurulurken, Raco ve Cinderes’te YPG safında savaşan Esad rejim güçleri de savaş uçakları tarafından vuruldu. Çatışmalardan görüntü geçen ÖSO, ele geçirdiği rejim bayraklarını yakarken görüntülendi.


Afrin güneybatısında bulunan Cinderes belde merkezindeki YPG mevzileri, akşam saatlerinde yoğun biçimde vurulmaya başlandı.

Türk ordu birlikleri, Afrin’in güneybatısındaki Cinderes girişinde. Cinderes merkezde bulunan YPG hedeflerine çok sayıda hava bombardımanı düzenlendiği belirtiliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu unsurlarının beldeye batı hatlarında girmeye başladığı belirtiliyor.

Operasyonda çok sayıda YPG’li militanın öldüğü ve ölüler arasında rejim güçlerine bağlı unsurların da olduğu rapor edildi. Cinderes ve Raco’da çok sayıda F-16 ve F-4’ün sorti yaptığı ve atışlarda NDF (Suriye Ordusu) kuvvetlerinden kayıpların olduğu öğrenildi.

Raco’da en az 1 SAA NDF unsurunun öldüğü belirtilirken, ÖSO güçleri bu alanlarda Suriye Arap Cumhuriyeti’ne ait bayrakları ele geçirdi.

Afrin Raco son durum
Afrin kuzeybatısındaki Raco beldesinin güneyinde yaşanan çatışmalardan. ÖSO, rejim yanlısı gruplarla çatıştıktan sonra ele geçirdiği rejim bayrağını yakıyor.

ÖSO mensuplarının geçtiği görüntülerde bulunan bayrağın yakıldığı görüldü. Görüntülerde Raco güneyinde rejim unsurlarıyla yaşanan çatışmalar da yer aldı.

Afrin Cinderes beldesi
Afrin güneybatısında bulunan Cinderes belde merkezindeki YPG mevzileri, akşam saatlerinde yoğun biçimde vurulmaya başlandı.
Afrin'de bugün öldürülen YPG militanlarından bazıları
Afrin’de bugün öldürülen YPG militanlarından bazıları

Bu arada bölgede öldürülen 11 YPG militanının görselleri YPG kaynaklarınca sosyal medyada paylaşıldı.


Zeytin Dalı Harekatı’nın 36. gününde YPG-PYD/PKK yönetimindeki Afrin’in Cinderes kasabası TSK ve ÖSO birlikleri tarafından kuşatıldı. Komandoların şehir mücadelesi için batı hatlarından giriş yapmaya başladığı raporlandı.

Şehir savaşı  başlayabilir

Cinderes kasabasında ise Türk jetleri tarafından bombardımana tutuluyor. Cinderes’ten yükselen dumanlar, sınırın Türkiye tarafındaki Hatay’ın Reyhanlı ilçesinden görülüyor.

YPG’ye yakın Kürt kaynakları Cinderes hattına yönelik yoğun saldırıların sürdüğünü ve ordu birlikleri ile ÖSO unsurlarının Cinderes beldesine girmeye çalıştığı bilgisini paylaştı. Filli olarak beldeye giriş yapıldığına ilişkin henüz net bir bilgi bulunmuyor.

Afrin son durum harita (24 Şubat 2018)
Afrin son durum harita (24 Şubat 2018) Cinderes’te  Hacılar ve Ebu Ka’b köyü, Racu’da Dünbenli köyü ele geçirildi. Haritada kırmızı çerçeve içinde okla gösterilen noktalar.

Bu arada akşam saatlerinde Zeytin Dalı Harekatı’nın yürütüldüğü Suriye’nin Bülbül beldesi bölgesindeki YPG militanlarının ateşlediği bir roket mermisi, sınırı aşarak Kilis’te boş araziye düştü. Saatli köyünde boş araziye düşen ve patlamayan roketi fark edenler durumu güvenlik güçlerine bildirdi. İhbar üzerine araziye gelen ekiplerin incelediği roket mermisinin kontrollü şekilde imha edileceği bildirildi. HABERYİRMİ

Yorum

  1. Süleyman AYDIN

    Türkiye dünyanın en güzel savaşını yapıyor. Bütün dünyaya savaş nasıl yapılır, siviller nasıl korunur ders veriyor. Allah(cc) razı olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir