Kılıçdaroğlu’un o sözleri gündeme oturdu


Kılıçdaroğlu’ndan “darbe yapacağız” itirafı! FETÖ’cülerin sözleriyle meşrulaştırmaya çalıştı

Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu’nun sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, darbe yapmaya çalıştıklarını adeta itiraf etti.CHP İstanbul İl Başkanı Canan.Kaftancıoğlu’nun,

“Önümüzdeki süreçte bir erken seçimle veya başka bir şekilde bir iktidar değişikliğini, hatta bir sistem değişikliğini görüyorum” şeklindeki darbe kokan skandal sözleri sonrası Kılıçdaroğlu’ndan konuya ilişkin yeni bir açıklama geldi.

Uğuroğlu, konuyla ilgili Kılıçdaroğlu’na “Nasıl bir darbe planlıyorsunuz?” sorusunu yöneltti. Kılıçdaroğlu ise soruya açık açık “hayır kardeşim ne darbesi. Sandıkla geleceğiz demek yerine “Demokrasiyi getireceğiz bu ülkeye” yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri “demokrasi kılıfıyla darbe yapmaya” çalıştıklarının itirafı şeklinde yorumlandı.

Öte yandan 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında FETÖ’cü hainler de TRT bildirisinde “demokrasi getireceğiz” demişlerdi. Kılıçdaroğlu’nun FETÖ’cülerle aynı dili kullanarak demokrasi kılıfıyla darbeyi meşrulaştırmaya çalışması dikkat çekti.