Millet Ayasofya’nın ibadete açılmasını istiyor


İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Ayasofya Camii paylaşımı büyük heyecan uyandırdı. Vatandaşlar, paylaşıma büyük teveccüh gösterirken paylaşımın Ayasofya Camii’nin açılacağının müjdesi olarak değerlendirdi. Bazı vatandaşlar, 29 Mayıs’ta Cuma namazıyla birlikte açılabileceği yorumunda bulundu.

Geçtiğimiz yıl Ahaber’deki canlı yayında Ayasofya ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan şu ifadelerde bulunmuştu. Erdoğan “tereyağından kıl çeker gibi bitireceğiz bu işi” demişti.

İşte Başkan Erdoğan’ın o sözleri:

“Bu artık bizim milletimizin. İslam dünyasının bir beklentisi. Milletimizin yıllardır Ayasofya’yı cami olarak görme özlemi var. İsminin müzeye çevrilmesi olayı çok büyük yanlıştı. Böyle bir adımı atmanın artık zamanı gelmiştir. Bu adımı atarak, Ayasofya müze olarak anılmayacak, o statüden çıkacak, Ayasofya’yı cami olarak anacağız. Ayasofya’ya gelenler Ayasofya Camii’ni gezip görecekler. İçeriği ile alakalı bazı düşüncelerim var. Birileri bize akıl öğretmek istiyorlar. Şuanda Mescit-i Aksa ile ilgili bu kadar saldırı oluyor, sesiniz çıkmıyor. Burada sesi çıkmayanlar kalkıp da burada bize akıl vermesinler. Kalkıp da bizim asırlara baliğ olan bu hedefimizden geri adım attıramazlar. Kaldı ki zaten müzeye çevrilme olayı asırlarla alakalı değil, bunu seçimlerden sonra süreci içinde bu adımı en güzel şekilde tereyağından kıl çeker gibi bitireceğiz” ifadelerini kullandı.