IŞİD’in o ismi Ebu Gureyb’te!


IRAK, Bağdat (HABERYİRMİ) – Irak İstihbarat Servisi, IŞİD’in medya yüzlerinden biri olan ve daha önce bir çok savaşa katılan savaşçılarından birinin görüntüsünü paylaştı. 

Abu Hamza al Beljiki ya da Tarık Jadaoun
Daha önce Aynel Arap‘ta YPG’ye karşı, Musul‘da Irak ordu unsurlarına karşı savaşan ve IŞİD’in radyo frekanslı robot bombalı araçlarından, insansız hava araçlarına kadar “teknik dehasının” bir parçası olarak bilinen Abu Hamza al Beljiki’ye ait görüntüler yayınlandı. 

Abu Hamza al Beljiki ya da Tarık Jadaoun
IŞİD AMAK ajansı tarafından yayınlanan videolarda Ebû Dücâne el-Beljiki olarak da adı geçen ve gerçek adının Tarık Jadaoun olduğu öğrenilen Abu Hamza al Beljiki, Belçika vatandaşı olarak biliniyor. 
3) In further outreach to Westerners, the new #ISIS video also features #French-speaking #Belgian, “Abu Dujana al-Beljiki” pic.twitter.com/VYsihY3vW1

— Rita Katz (@Rita_Katz) 17 Mayıs 2017

Türkiye üzerinden önce Suriye, ardından Irak’a geçen Abu Hamza al Beljiki’nin, 9 Temmuz 2017’de Musul’un ele geçirilmesi ile birlikte Irak ordu unsurlarınca ele geçirildiği değerlendiriliyor. Irak İstihbarat Servisi’nin Abu Hamza al Beljiki‘yi Ebu Gureyb hapishanesinde tuttuğu düşünülüyor. 
IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi de ABD işgaline direniş sırasında 2004 yılında 7 ay boyunca bu hapishaneye atılmış, Suriye ve Irak’ta etkinlik gösterecek olan IŞİD’in temelleri bu hapishane sürecinde ortaya çıkmıştı. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir