YPG, Afrin’e böyle girdi: Türkiye’ye büyük gözdağı


SURİYE, Haleb (HABERYİRMİ) – ABD destekli PKK/YPG güçleri aralarında zırhlı araçların ve tankların da bulunduğu yüzlerce araçlık konvoyla Afrin’e giriş yaptı. Örgüt, resmi “YPG PRESS OFFICE” kanalı aracılığı ile yayınladığı görüntülerde Türkiye’ye adete gözdağı verdi.

YPG konvoyunda yüzlerce zırhlı araç yer aldı.
“Afrin ile dayanışma göstermek için yüzlerce YPG -YPJ savaşçısının bir araya geldiği” belirtilen açıklamada “YPG ve YPJ savaşçıları Afrin ve halkının korunmasına dair güçlü bir kararlılık içinde. Onlar bu kararlılıklarını ‘Afrin’e saldırmak Türkiye için bir hayal olacaktır’ cümleleriyle dile getiriyor” ifadeleri yer alıyor.
ABD destekli militanların, Deyrizor ve Rakka’da bulunan militanlarının büyük bölümünü Kamışlı üzerinden Menbiç ve Afrin hattına sevkettiği öğrenildi. Örgütün Menbiç’ten Afrin hattına rejim bölgesini kullanarak geçtiği bildirildi. Zira iki nokta arasında yer alan El Bab bölgesi Türkiye destekli muhalif unsurların kontrolünde bulunuyor. 

YPG, sevikyat güzergahı. Deyrizor ve Rakka’dan Afrin’e geçişler. 

Örgütün, Menbiç’ten rejim hattına, buradan Tel Rifat bölgesine geçtiği, daha sonra da Afrin güzergahını kullandığı değerlendiriliyor. Haberyirmi, daha önce bu yöndeki gelişmeleri duyurmuştu. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir