YPG’nin sivil dediği konvoy, Muhaberat’a ait çıktı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Halep Ziyara hattından Afrin’e giriş yapan 30-40 araçlık konvoyu hedef alması ardından YPG kaynakları, “TC sivil halkı bombaladı” propagandasına başladı. Ancak bölgede yapılan incelemelerde tamamı yetişkin erkeklerden oluşan cesetlerin üzerinden Suriye İçişleri Bakanlığı’na ait kimlikler ortaya çıktı. Militanların, rejim ve Rus askerlerinin korumasında Afrin’e girdiği öğrenildi.  


Afrin son durum, vurulan konvoy.
Afrin'de vurulan konvoyda, cesetlerde bulunan kimliklerden biri. Kimlikler Suriye Arap Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı ifadelerini yansıtıyor.

SURİYE, Halep (HABERYİRMİ) – TSK’nın Afrin’e giriş yapan 30-40 araçlık konvoyu hedef alması ardından YPG , “vurulan konvoy sivillere aitti” propagandasına başladı. Bölgede yapılan incelemelerde ise tamamı yetişkin erkeklerden oluştuğu görülen cesetlerin üzerinden Suriye İçişleri Bakanlığı’na ait kimlikler ortaya çıktı. Militanların, rejim ve Rus askerlerinin korumasında Afrin’e girdiği öğrenildi.

AFRİN’de bölgeye militan ve silah taşıyan PKK/PYD’ye ait 30-40 araçlık konvoy, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) bağlı kara ateş destek vasıtaları dün geç saatlerde vurulmuştu.

Genelkurmay Başkanlığı, konvoyun imha edilmesi ile ilgili görüntüleri resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesabından paylaşmıştı. (VİDEO: TSK ve PKK ajansı ANHA’nın konvoya ilişkin yayınladığı görüntüler.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan bilgilendirmede ise şu ifadelere yer verilmişti: “PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait 30-40 araçtan oluşan ve içinde teröristler ile silah ve mühimmat taşıyan konvoy, 22 Şubat 2018 tarihinde Afrin güneydoğusundan şehre yaklaşırken tespit edilmiş ve şehirden 15 km kadar uzaktayken kara ateş destek vasıtaları ile vurulmuştur. Harekât esnasında sadece PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait anılan konvoy hedef alınmış ve her zaman olduğu gibi sivillerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmiştir”

Afrin'e girmek isterken vurulan konvoy.
Afrin’e girmek isterken vurulan konvoy.

Suriye rejim bayraklarını taşıyan militanların İran milisleri olduğu belertiliyor. Bu militanların rejim bölgesinden Afrin’e giriş yaptığı ve korumalığını Rus ve rejim güçlerinin üstlendiği öğrenildi. Konvoyun vurulduktan sonraki ilk görüntüleri de ortaya çıktı. (Aşağıda)


Bölgede yapılan incelemelerde ise dikkat çeken detaylara ulaşıldı. Tamamı yetişkin erkeklerden oluşan cesetlerin üzerinden Suriye İçişleri Bakanlığı’na ait kimlikler ortaya çıktı. Militanların, rejim ve Rus askerlerinin korumasında Afrin’e girdiği öğrenildi.

Afrin son durum, vurulan konvoy.
Afrin’de vurulan konvoyda, cesetlerde bulunan kimliklerden biri. Kimlikler Suriye Arap Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı ifadelerini yansıtıyor.

Bu arada Almasdar News sitesi de bugün geçtiği haberde, Afrin’e yönelik gruplarla ilgili “Suriye halk güçleri Afrin’e geçerken Rus güçleri, El Ziyara geçişine konuşlandı” iddiasında bulundu.

Haberde “Yeni hükümet savaşçıları ulaşırken Rus güçleri, Afrin geçişine konuşlandı” başlıklı haberine, “Suriye halk güçlerinin üçüncü grubu, (dün) Suriye’nin kuzey batısındaki Afrin kentine El Ziyara geçişinden girdi” deniliyor.

Şam mahreçli haberde, “son birkaç gün de iki grubun daha Afrin’e girdiğini” belirtilerek bunun “daha önce Suriye hükümeti ile Kürt grupları arasında varılan bir anlaşma” kapsamında gerçekleştiğini öne sürülüyor. Haberde şu savlara da yer veriliyor:

“Bunlar devam ederken birkaç gün önce ilk grup ulaştığında olduğu gibi Rus askeri polis mensupları Türk ordusunun Ziyara geçişini hedef almasını önlemek için geçişte konvoylara eşlik ederken göründüler.” HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir