PKK’dan Sincar şov! Sözde böyle çekildiler (Sincar son durum)

Sincar son durum (2 Nisan 2017): PKK çekildiğini ilan ettiği Irak kuzeyindeki Sincar’da adeta şov yapıyor. “Çekildiklerine dair” görüntü servis eden örgüt, onlarca araçlık konvoyla, Sincar merkezde geçit töreni düzenledi.


PKK'nın çekildiğine dair videodan.

Irak, Ninova (HABERYİRMİ)  Sincar son durum (2 Nisan 2017): PKK çekildiğini ilan ettiği Irak kuzeyindeki Sincar’da adeta şov yapıyor. “Çekildiklerine dair” görüntü servis eden örgüt, onlarca araçlık konvoyla, Sincar merkezde geçit töreni düzenledi. PKK bayrakları ile görüntülenen militan ve araçların nereye gittiğine dair dair bilgi verilmezken, örgütün çekilip çekilmediği ya da bölgede varlığını sürüdürp sürdürmediğine dair sağlıklı bilgiler bulunmuyor.

Dün Sincar kentinden “resmi şekilde çekildiği, militanların araçları ve silahları ile kentten çıktığı” bildiriliyor.

Sputnik, “Irak ordusu, PKK militanlarının Sincar (Şengal) kentinden ve köylerinden çıkması için 2 günlük süre tanımıştı. PKK militanları dün öğlen saatlerine doğru pikap araçlarla ve silahlarıyla resmi bir şekilde kentten ayrıldı” dediği haberinde, Sincar Kaymakamı Mehma Halil’in açıklamalarına da yer verdi.

Sincar Kaymakamı, Sputnik’e verdiği demeçte, “PKK, Şengal (Sincar) halkının ve bizim talebimiz neticesinde dün resmi bir şekilde Şengal’den çekildi. Araçları ve ağır silahlarıyla Suriye tarafına doğru geçtiler. Ne kadar PKK militanının çekildiği konusunda net birşey söyleyemem” dedi.

Sincar Musul’a bağlı ilçe. PKK’nın Suriye ile temas hattı.

Diğer taraftan örgütün bölgedeki paravan silahlı gurubu YPŞ üzerinden varlık gösterdiği belirtiliyor.

Sözde Ezidi militanların oluşturduğu bu grup, Sincar işgali sonrası PKK7nın bölgede oluşturduğu ve sözde Ezidi savaşçıların yer aldığı grup olarak tanıtılmıştı. Ancak YPŞ unsurlarının da SDF-YPG ilişkisinde olduğu gibi PKK tarafından kontrol edildiği biliniyor. PKK’nın “PKK” olarak çekildiği ancak “YBŞ” olarak bölgede varlığını sürdürdüğü değerlendiriliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir