TSK’dan, IŞİD tarafından yakılarak infaz edilen Türk askerleri ile ilgili açıklama


Yakılan Türk askerleri iddiası

TSK’dan, IŞİD tarafından yakılarak infaz edilen Türk askerleri ile ilgili açıklama geldi.
IŞİD’in, geçen yıl kaçırdığı Sefter Taş ile asker olduğunu iddia ettiği Fethi Şahin ve geçtiğimiz ay El Bab bölgesinde rehin aldığı Özel Kuvvetler mensubu Astsubay Kıvanç Kaşıkçı ile Muhammed Duran Keskin‘i öldürdüğü iddiası ardından halen resmi bir açıklama yapılmadı.
Ancak BBC, konuyla ilgili olarak “Genelkurmay Başkanlığı yetkililerinin, yayınlanan görüntülerin incelendiği bilgisini verdiğini” aktardı.

IŞIK: ‘3 ASKERİMİZ DEAŞ’IN ELİNDE’
Temasları kapsamında Kocaeli’ne giden Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, burada gazetecilerin konu ile ilgili sorularını yanıtladı.
El Bab‘ta operasyonların devam edeceğini, bölgeden DEAŞ’ı tamamen temizleyene kadar Özgür Suriye Ordusu ile bu operasyonları yürüteceklerini” anlatan Işık, şunları söyledi:
“Şu ana kadar 3 askerimizin DEAŞ’ın elinde olduğuna yönelik bilgimiz var. Evet, 3 askerimizin DEAŞ’ın elinde olduğunu değerlendiriyoruz ancak bundan öteki tüm yorumlar teyit edilmiş bilgi değildir. Bilgiler teyit edilmeden de bilgilere itibar edilmemesi gerektiğini söylüyoruz.”

Diğer taraftan IŞİD tarafından yakılarak infaz edilen Türk askerleri ile ilgili video görüntüleri Meclis’te de gündeme geldi.
Konuyla ilgili açıklama yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, IŞİD’e ait sosyal medya hesaplarından yayınlanan ve Türk askerlerinin yakıldığı iddia edilen görüntüler için “İnternetten yayınlanan görüntüler var. İzleyemiyoruz. Şimdi interneti yasaklamışlar. Günahlarıni, ayıplarını görünmesin istiyorlar. Cevap bekliyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir