Yakılan Fethi Şahin kim?


IŞİD‘in yakarak infaz ettiğini ileri sürdüğü isimlerden Fethi Şahin‘in, IŞİD üyesi mi, TSK’ya bağlı asker olup olmadığı tartışmaları sürerken, Şahin’in Jandarma İstihbarat görevlisi olabileceği ortaya çıktı.
Videoda adı geçen Fethi Şahin‘in, asker olup olmadığına ilişkin sosyal medyada tartışmalar yaşanıyor. Şahin’e ait olduğu iddia edilen sosyal paylaşım hesabında yaptığı paylaşımlar gösterilerek, Şahin’in “aslında IŞİD sempatizanı olduğu” ileri sürülüyor. Paylaşımlarda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın “tağut olduğu” (Allah’ın hükümleriyle hükmetmeyen) belirtilirken, Türkiye’nin de “haçlı ordusunun kuklası olduğu” gibi ifadeleri yer alıyor. 
Şahin, bu paylaşımlarda IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi‘den de “Halife” olarak bahsediyor. 
MEDYA “OYUN” DEDİ AMA…
Şahin’in mesajlarına işaret eden Türkiye’deki bazı yaygın medya organları da  “Şahin’in aslında IŞİD’ci olduğunu, IŞİD’in de Türk askeri diyerek, aslında kendi militanını propaganda için yaktığını” ileri sürdü. 
Aydınlık gazetesi gelişmeyi. “Aydınlık, IŞİD’in Fethi Şahin yalanını açıklıyor” başlığı ile benzer bir habere imza attı. Nesnel hiç bir kaynağa dayanmayan haber, başlığının altını ise Şahin’e ait Facebook sayfasıyla doldurdu. Gazete,  tek dayanağı IŞİD yanlısı paylaşımları kaynak gösterip IŞİD’in kendi militanını yakarak propaganda oyunu oynadığı ileri sürdü.
Üstelik ailesini arayıp görüştüklerini, ancak baba ve muhtarın karakolda ifade verdiğini ve “başka açıklama yapmayacağını söylediğini” belirterek… Yani hiç bir kaynak gösteremeden sadece Facebook hesabıyla “oyunu” ortaya koydu Aydınlık…
PEKİ FETHİ ŞAHİN KİM?
IŞİD’in infaz ettiğini ileri sürdüğü toplam 4 Türk askeri bulunuyor. El Bab‘ta kurşunlanarak “infaz” edildiği ileri sürülen Özel Kuvvetler Üyesi Astsubay Kıvanç Kaşıkçı ile Muhammed Duran Keskin‘in bu olaya kadar IŞİD elinde oldukları kesin. 
Yakılan ve TSK mensubu olduğu iddia edilen 2 kişiden Sefter Taş‘ın da asker olduğu net. Zira bu 3 kişiyle ilgili resmi makamlar da isim vererek “askerlerin IŞİD’in elinde olduğunu”  bilgisini teyit ediyor. Ancak resmi makamlar olayın “inceleme aşamasında” olduğunu belirterek, 3 askerin hayattta olup olmadıklarına dair kesin bilginin yayınlanan video ve istihbarat incelemesi sonrasında ortaya çıkacağını ifade ediyor. 

fethi_sahin_kimdir
Fethi Şahin (FOTO: ISIS propaganda videos. 13.03 dakika)

Peki, yakılan ikinci kişi Fethi Şahin kim? 
Şahin olduğunu söyleyen kişi IŞİD’in propaganda videosunda “Jandarma istihbaratta görevli olduğunu” ifade ediyor. 
IŞİD’in 22 Aralık Perşembe gecesi sosyal medya hesaplarından yayınladığı 19 dakikalık videoda, infaz öncesi çekildiği görülen görüntülerde adının Fethi Şahin olduğunu söyleyen kişi kendisini anlatıyor.
Halep Eyaleti” mahreçli ve “Haçlı Kalkanı” isimli videonun 13’üncü dakikasında, demir kafesler içinde çekilmiş görüntüleri eşiliğinde verilen ses kaydında, 
Ben Fethi Şahin. Doğum yerim Konya.Yaşım 26. Jandarma İstihbarat Teşkilatı’nda görev yapmaktayım Türk ordusunda. Görev yerim Tekirdağ. Şu an İslam Devleti mücahitlerinin elinde esir bulunmaktayım” ifadeleri yer alıyor.
Medyaya yansıyan bilgilere göre Fethi Şahin, 2014’te askerlik yaptığı sırada firar ederek IŞİD’e katıldı. Örgüte katıldıktan bir süre sonra ise “casusluk yaptığı” gerekçesiyle alıkonuldu.
Eğer video gerçekse (Şu ana kadar yayınladığı infaz videolarından hiç birisinin sahte olduğu tespit edilmedi) “Kaçırılanlar listesinde” adı olmamasına karşın IŞİD’in “Türk askeri” diyerek yayınladığı infaz videosunda yer alan Şahin, güçlü ihtimalle istihbarat sorumlusu olabilir.

İLK GÜNDEN TERÖRİST İLAN EDİLDİ
Zira, daha önce kendisinin yönettiği hesap üzerinden şimdi Şahin’in “IŞİD’çi vatan haini olduğu” genişçe anlatılıyor. Ailesi tarafından girilmediği anlaşılan bu girdilerin kim tarafından ve neden hazırlanmış olabileceği ise dikkat çekiyor. O’nun istihabarat sorumlusu olduğunu söyleyenler, sayfasına yazılanlarla, istihabaratın “O’nun IŞİD’çi olarak bilinmesini istediği” için bu girdileri yaptığına inanıyor.
Eğer Şahin’in Jandarma’da istihbarat görevlisi olduğu ortaya çıkarsa, “kahraman bir vatan şehidi” bu maipülasyonla “hain bir terörist olarak” tarihe geçebilir.

IŞİD, 29 Kasım günü akşam saatlerinde Suriye’nin El Bab kentinin Ed Dana köyü yakınlarında Türk askerlerine saldırarak Özel Kuvvetler Üyesi Astsubay Kıvanç Kaşıkçı ile Muhammed Duran Keskin‘i kaçırmıştı. Asker Serter Taş ise 1 Eylül 2015 tarihinden beri IŞİD’in elinde tutuluyordu. Haberyirmi


İLGİLİ HABERLER

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir