El Bab son durum harita (14 Ocak 2017)


El Bab’ta son durum harita (14 Ocak 2017):
TSK destekli ÖSO güçlerinin geçen yıl 24 Ağustos’ta başlattığı Suriye Halep kuzeyindeki Fırat Kalkanı Harekatı beşinci ayına girmek üzereyken, 9 Aralık’ta El Bab‘a yönelik başlayan operasyon istenilen hızda ilerlemiyor. 
Çatışmaların dünkü bölümünde El Bab beldesinin 6 kilometre kuzeydoğusunda bulunan Selfaniye köyüne saldıran ÖSO güçleri, köyü ele geçirdikten saatler sonra IŞİD’in karşı saldırısı ardından bölgeden yeniden çekilmek zorunda kaldı. IŞİD’e yakın AMAK Haber Ajansı dün yaptığı açıklamada Seflaniye köyüne 7’inci saldırısını gerçekleştirdiği, ancak tüm saldırıların “İslam Devleti mücahitleri” tarafından püskürtüldüğü” bilgisine yer verildi. Açıklamada, ÖSO’nun geri, çekilmesi ardından köyün Rus uçaklarınca yoğun biçimde bombalandığı bildirildi.  
YOĞUN HAVA SALDIRISI SÜRÜYOR
ÖSO güçlerine TSK unsurları havadan ve karadan destek sağlamaya devam ediyor. Yerel kaynaklara göre bölgedeki bazı Türk zırhlı araçlarının muhaliflerce kullanıldığı rapor edildi.
Genelkurmay Başkanlığı da bölgeye yönelik hava saldırılarının sürdüğünü duyurdu. TSK, önceki gün sitesinde, “187 hedefin vurulduğu, 41 teröristin öldürüldüğü” bilgisini paylaştı.
Havadan yapılan operasyonlara ABD ve Rusya‘da katılmaya devam ediyor.
Fırat Kalkanı Harekatı özelinde El Bab‘ın ele geçirilmesi için başlatılan saldırı 1 ayı geride bırakırken, muhaliflerin halen El Bab sınırları içine giremediği öğrenildi. Havadan ve karadan yapılan yoğun saldırılara karşın IŞİD’in bölgeyi savunmak için kararlı olduğu da gelen bilgiler arasında.
HIZLI ÇEKİLDİ, EL BAB’DA DİRENİYOR
Azez- Cerablus ve Dabık hattını kısa sürede terk ederek geri çekilen IŞİD’in “direnç noktası” olarak El Bab’a yoğunlaştığı, bunun için de kayıplarına karşın bölgeye takviye yapmayı sürdürdüğü belirtiliyor.
El Bab’ın düşmesi halinde IŞİD’in, Halep’ten tamamen çıkacağı, Rakka’nın da savunmasız kalacağı ifade ediliyor.  
El Bab’ı savunan IŞİD‘in bombalı araç saldırıları ve keskin nişancı saldırıları sonucunda Bab kırsalında şimdiye kadar hayatını kaybeden TSK’ya bağlı asker sayısı 50’yi geçerken, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensuplarından da 500’den fazla savaşçının hayatını kaybettiği belirtiliyor. 

el_bab_son_durum
Suriye Halep / El Bab son durum harita: 14 Ocak 2017
SON DURUM HABERLERİNİ OKUYUN

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir