El Bab son durum harita (21 Şubat 2017): El Bab, yeniden güneyden kuşatıldı


el bab son durum, el bab son durum harita, el bab’ta son durum, el bab bugün, el bab 21 Şubat 2017, elbab kimin elinde, fırat kalkanı harekatı, fırat kalkanı operasyonu

Kentin güneybatısından merkez yönlü ilerlemeye çalışan muhalifler (20 Şubat 2017) Youtube

El Bab operasyonunda, Zemzem Mahallesini ele geçirerek, batı tarafından kent merkezindeki bazı noktalara ilerleyen muhaliflerin, merkezde bulunan mahkeme binası civarında IŞİD’le çatıştığı bildirildi. ÖSO güçleri, kentin batı tarafından sağladıkları ilerleme sonucu  kentin güneyinde kavşak noktasını ve güneyde ele geçirdikten sonra yeniden IŞİD kontrolüne giren Tadif kavşağını da ele geçirdi. Böylece kent güneyi batı tarafından yeniden sarılmış oldu. 

el bab subat 21 subat 2017
El Bab son durum 21 Şubat 2017

Suriye’nin kuzeyine yönelik 24 Ağustos’ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı devam ediyor. Harekatın 182’nci gününde TSK’dan yapılan bilgilendirmeye göre, 109 hedef karadan ve havadan vuruldu. Açıklamada “Topçu atışları, çatışma ve hava harekatları sonucu 44 terörist etkisiz hale getirildi. Mayın ve el yapımı patlayıcı temizliği esnasında bir iş  makinesinin tuzaklanan el yapımı patlayıcıya basması sonucu bir asker şehit oldu, 2 asker yaralandı” bilgisi verildi.  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir