Rakka kırsalda tehcir başladı!


Rakka‘ya yönelik “üçüncü aşama saldırısını” 2 Şubat’ta duyurduktan sonra, 4 Şubat’ta saldırılara başlayan YPG, Suriye Demokratik Güçleri” şemsiyesi altında “Fırat’ın Gazabı” adlı saldırılarına devam ediyor.
ABD hava desteği ile süren saldırılar adeta tehcire dönüşürken, örgütün “bombardıman yapılacak” diyerek tehdit ettiği yüzlerce kişi evlerini terketmeye başladı. 
YPG, onlarca araçtan oluşan konvoyun, geçişine dair video yayınladı. Videoda araçta bulunlara “zafer işareti yapan YPG’lilere, araçta bulunan bazı çocukların tevhit işareti yaptıktan sonra kayıtlara takılan görüntüler dikkat çekti. Örgütün propaganda amaçlı sosyal medya hesaplarında yayınlanan videoda, kamera arkasındaki bir YPG’linin, çocuğa tevhit işareti yerine “zafer” işareti yapmasını istediği anlaşılıyor. Bu işareti bilmeyen çocuğun önce bir eliyle tevhid, diğer eliyle zafer işareti yaptığı, daha sonra karşısındaki kişinin göstermesi ve zorlamasıyla iki eliyle de zafer işareti yaptığı görülüyor. Örgüt, “DEAŞ’tan kaçanların kendi kontrolü altındaki bölgelere gelişini, ‘Özgürlüğü kavuşmak‘ alt okumasıyla” propaganda ederken, kendi dayatmasını, kendi hazırladığı propaganda videosunda bile gizlemeyi ise başaramadı.   

Rakka kuzey kırsalından güvenli bölgelere giden Suriyeli çocuğun kaldırdığı tevhid parmağını indiren YPG’liler kendilerinin kullandığı “zafer” işaretini yapmaya zorlanıyor. FOTO: YPG propaganda videos screen.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir