El Bab son durum (8 Şubat 2017): TSK ve ÖSO, El Bab’a girdi


Türk Silahlı Kuvvetleri ve muhalif güçlerin sürdürdüğü Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında dün gece saatlerinde kritik gelişme yaşandı. TSK ve muhalifler El Bab ilçesi ile kuzeydoğu ve doğusunda bulunan Kabasin ve Beza’a köylerine yönelik eş zamanlı saldırı başlattı. 

El Bab’ kritik saatler. Muhalifler El Bab, batı ilçe girişinde.

Eş zamanlı saldırılar El Bab‘ın batı, Kabasin ve Bza’a‘nın doğu tarafından gerçekleştirildi. Çeşitli grupların sosyal paylaşım sitelerinde paylaştığı ve bölgeden gelen bilgilere göre TSK destekli güçler bu saldırılar kapsamında El Bab‘ın batı hattından ilçe merkezine doğru 1 kilometre kadar ilerledi. 

İLÇE MERKEZİNDE ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR
F-16’lar ve İHA’ların katıldığı saldırılarda El Bab batı girişinde bulunan Akil Tepesi, Hastane bölgesi, Gençlik Konutları‘nın kontrol altına alındığı bildirildi. Saldırılarda 1500 askerin de görev aldığı bildirildi. Muhaliflerin bölgeden geçtiği bilgelere göre kent merkezinde sokak çatışmaları yaşanıyor. 

Muhalifler, El Bab batı girişi Şeyh Akil Dağında.

IŞİD’İN SAVUNMA HATTI KIRILDI
Dün gece saatlerinde başlayan saldırılarda IŞİD’in El Bab batı tarafındaki savunma hattının çöktüğü bildirildi.

el_bab_aki_dagi
ÖSO’nun ele geçirdiği Akil Dağı’ndan El BAB ilçesinin görüntüsü

Kabasin‘e doğu yönlü saldırılarda da ilerleme sağlandı. Bza’a köyünün doğu kısımları ise tamamen ÖSO güçlerinin kontrolüne girdi. Muhaliflerin bu saldırılarda batı tarafına batı tarafına saldırılarını sürdürdüğü öğrenildi. Üç noktada da çatışmalar sürüyor.


TSK: İKİ ASKER ŞEHİT OLDU
Bu arada 7 Şubat’ta IŞİD’in “Muhalif ve TSK’dan 10 asker öldü” diyerek duyurduğu saldırı ardından TSK da bugün bir açıklama yaptı. Açıklamada El Bab operasyonunda “2 askerin şehit olduğu” bilgisi verildi. 

8 ŞUBAT SAAT 18.00’DAN SONRA SON DURUM
KABASİN: 7 Şubat gece saatlerinde başlayan saldırılarda tablo 8 Şubat akşam saatlerinde netleşmeye başladı. Eş zamanlı saldırılar kapsamında saat 18.00 itibariyle IŞİD’in Kabasin’i koruduğu ve TSK destekli ÖSO güçlerinin Kabasin’e giremediği görüldü. Ancak köye yönelik saldırılar sürerken, çatışmaların sürdüğü rapor ediliyor.
BZA’A: El Bab doğusundaki Bza’a köyünde de dün ile kıyaslandığında pozisyonların korunduğu ve tablonun değişmediği görüldü. Bza’a köyünün doğusu muhalif güçlerin, batısı ise halen IŞİD güçlerinin denetiminde bulunuyor.
EL BAB: El Bab’a yönelik saldırılarda ise dün geceden sonra batı girişinde kritik bazı noktalar muhaliflerin denetimine geçti. Bu yerler arasında ilçeyi gören stratejik Akil Dağı tepesi, Hastane bölgesi, Gençlik Konutları bulunuyor. Bu bölgeler El Bab’ın ele geçirilmesi için kritik “eşik” konumunda. Muhaliflerin burada tahkimatlarını güçlendirip, ilçeye yönelik yeni bir saldırı planlaması yapmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bunun yanında, daha iç kısımlarda çatışmaların yaşandığına dair raporlar da gelmeye devam ediyor. 
TSK’nın 18.00’dan sonra duyurduğu bilgiye göre hayatını kaybeden asker sayısı 4’e yükseldi.
Diğer taraftan IŞID, 8 Şubat gece saatlerinde El Bab batı kısmının güneyindeki Gençlik Konutları bölgesiyle, ilçenin doğusunda kalan Bza’a köyünün doğu tarafına yönelik saldırıları püskürttüğünü duyurdu. Detaylar gelecek.

El_Bab_8_Subat_2017
El Bab son durum harita 8 Şubat 2017 
SON DURUM HABERLERİNİ OKUYUN

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir