Halep’te son durum: Kentin kuzeydoğusu rejim güçlerinde


halepte son durum harita
Halep’te son durum 2016 Kasım. Halep te son duruma 3 aylık süreç. 

Halep’te son durum 2016, Halep te son duruma video harita ve 3 aylık süreç. Halep’te neler oluyor, son dakika durum bilgisi Haberyirmi farkıyla sizlerle…

Uzun süredir rejim kuşatması altında olan Halep kent merkezinin kuzeydoğusu, dün süren çatışmalar sonrasında bugün tamamen Esad rejim güçlerinin kontrolüne girdi. Mahallelerden 3’ünde ise YPG bayrağı dalgalanıyor. Rejim Rusya, YPG ittifakıyla muhalifleri kent merkezinde küçük bir alanda kuşatma altına aldı.
RUSYA-YPG-REJİM BİRLİKTE SALDIRDI

Suriye savaşının başladığı 2011’den bu yana Halep‘te “varlık savaşı” yürüten ÖSO, son 3 ayda Esad rejim güçlerinden (Suriye Arap Orndusu -SAA) büyük darbe yedi. Eylül Başında Kastello Geçidinin rejim güçlerinin ele geçirilmesi ardından merkezdeki ÖSO varlığı daha batıda ve kuzeydeki bölgelerden ayrılmış, rejim güçleri Halep merkezde Özgür Suriye Ordusu birliklerini kuşatma altına almıştı.
Son olarak Ekim’de yoğunlaşan saldırılar ve nihayetinde Rusya-SAA-YPG ittifakı sonrasında merkeze yönelik güçlü bir saldırı Ekim ayında artarak devam etti. Muhaliflerin Türkiye desteği ile El Bab‘ı ele geçirip, Halep kuşatmasını kırmasından endişe eden Esad, Halep’teki muhalif bölgelerini ele geçirerek, böylesi bir planı başlamadan masada bozmak istedi.
“YARISI TESLİM OLDU, YARISI BIRAKIP KAÇTI”
Kasım başından buyana gelinen süreçte ise merkeze sıkışan muhalifleri önce ikiye bölen rejim ve ortak güçleri, daha sonra merkezin kuzeydoğusundaki alanları da ele geçirip ÖSO‘yu Halep merkezde küçük bir alanda kuşatmış oldu.
Halep kuzeyinin düşmesi, Halep’te rejim kuşatmasına karşı direnen muhaliflere ağır darbe vurdu. Bölge kaynaklarına göre kuşatma altındaki Halep merkezin kuzeydoğusu tamamen rejim kontrolüne geçti. Bu aynı zaman savaşın başladığı 2011’den bu yana ÖSO’ya rejim tarafından en ağır darbe olarak nitelendiriliyor. Yine bazı kaynaklara göre kentin kuzeydoğudaki muhaliflerden 400 kadarının savaşmadan teslim olduğu, 500 kadarının ise bölgeden çıkışına izin verildiği kaydedildi. Haberyirmi

BU HABERLERİ DE OKUYUN

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir