FLAŞ, Türk jetleri YPG’yi vuruyor


Bölgede sıcak saatler yaşanıyor.
TSK’ya bağlı jet uçakları Menbiç’teki YPG mevzilerine
hava saldırısı düzenledi. YPG, daha önce ÖSO’ya bağlı hatlarda saldırı
düzenlemişti. Gelişme sonrası Menbiç batısında birkaç YPG hattı havadan
vuruldu. Operasyon hala sürerken, çok sayıda YPG hedefinin vurulduğu öğrenildi.
PKK’ya yakınlığı ile bilinen haber ajansı ANHA ise TSK’ya ait 3 tankın Menbiç batısında tahrip edildiği duyuruldu. Bölgedeki saldırılarda
öldürülen 2 ÖSO savaşçısının ise kimlikleri paylaşıldı.
ÖSO, güçleri Menbiç batısında YPG'nin SDF bayrağıyla...
ÖSO, güçleri Menbiç batısında YPG’nin SDF bayrağıyla…

Diğer taraftan TSK destekli ÖSO ile YPG güçleri arasında Menbiç kuzeydoğusunda şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi. ÖSO güçlerinin bir kaç gün önce YPG’nin kuşattığı Şeyh Nasır köyünde tam kontrol sağladığı kaydedildi
ÖSO, MENBİÇ BATISINDA 5 KÖYÜ YPG’DEN ALDI
ÖSO, güçleri YPG bölgelerine düzenlediği saldırılarda 4 köyü YPG’den ele geçirdi. Menbiç batısında yer alan Tel Birşah, Kanlı Kuyu, Kurt Vira ve Yılanlı köylerini ele geçirdi. 
Akşam saatlerinde YPG Arimah köyüne saldırı başlattı. Saldırıya ABD savaş uçakları da havadan destek verdi.
TÜRK TANKI HEDEF OLDU
IŞİD’e yakın haber ajansı AMAK, 18.00 sıralarında El Bab bölgesinde TSK’ya ait bir tankın imha edildiğini duyurdu. Açıklamada ölü ya da yaralı bilgisi verilmedi. Konuyla ilgili TSK bölgede 3 askerin yaralandığını duyurdu. Ancak bilgilendirmede tank saldırısına yer verilmedi. Açıklamada IŞİD pozisyonlarına yönelik hava operasyonlarına da yer verilerek, “El Bab civarındaki Kabbasin, Bzaghah, Şabviran ve Al-Arimah bölgelerine, alınan bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Türk Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlenmiş; bölgede tespit edilen ve DEAŞ terör örgütü tarafından kullanılan barınma yeri ve silah mevzii olarak kullanılan 8 hedef ateş altına alınarak imha edilmiştir. Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir.” denildi.
Türk askerlerine yönelik düzenlenen saldırıda 3 asker şehit olduğu, 7 askerin yaralandığı bildirildi. Yaralı askerler Gaziantep ve Kilis’teki hastanelerde tedaviye alındı.
 Haberyirmi 

BU HABERLERİ DE OKUYUN

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir