TSK ilk kez Sincar’ı vurdu!


Türk Hava Kuvvetleri‘ne bağlı savaş uçakları gece 02.00 sıralarında, Irak kuzeyinde PKK’nın bir süre önce kontrol altına aldığı Sincar‘ı hedef aldı. Irak’ın kuzeyindeki Sincar Dağı ile Suriye’nin kuzeydoğusundaki Karaçok Dağı
bölgelerine düzenlenen hava harekatında belirlenen sığınak, kontrol noktası, barınak, depoların hedef alındığı ve tam isabetle vurulduğu bildirildi. Saldırıda 18 YPG’linin öldüğü öğrenildi. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne yakın kaynaklar da saldırıda 5 Peşmerge’nin de öldüğünü duyurdu.

TSK’dan yapılan açıklama şöyle:
“…Terör eylemlerinin gerçekleştirilmesinde ve desteklenmesinde kullanılan Irak kuzeyi/Sincar Dağı, Suriye kuzeydoğusu/Karaçok Dağı bölgeleri tam anlamıyla birer terör yuvasına dönüşmüştür.
Ülkemizin ve milletimizin birlik, bütünlük ve güvenliğine kast eden bu terör yuvalarının yok edilmesi maksadıyla; uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımız kapsamında 25 Nisan 2017 günü saat 02.00’de, Irak kuzeyi/Sincar Dağı ve Suriye kuzeydoğusu/Karaçok Dağı bölgelerine hava harekâtı icra edilmiş ve belirlenen terörist hedefleri tam isabetle vurulmuştur” 

SİNCAR / ARKA PLAN: Kuzey Irak Kürt Yönetimi (IKBY) sınırları içinde yer alan Sincar, 3 Ağustos 2015’te IŞİD kontrolüne girdi. 13 Kasım 2015’te ise yoğun ABD hava bombardımanı sonrası Peşmerge güçleri Sincarı ele geçirdi. Saldırılara Peşmergenin davetiyle katılan PKK ise bu tarihten itibaren Peşmerge unsurlarını baskılayarak kentte defacto kontrol sağladı. Sirncar’ı “kanton” ilan eden PKK, burayı fiili olarak kontrol ediyor. 

RUDAW: PKK O NOKTAYI BOŞALTMIŞTI
Saldırıya ilişkin bilgi veren Kuzey Irak Kürt Yönetimi (IKBY) yakınlığıyla bilinen Rudaw sitesi, Sincar Dağı’nda PKK’ye yönelik bombardımanda, hedef alınan karargahın bir süre önce boşaltıldığını duyurdu. Haberde aynı yerin yakınında bulunması nedeniyle bir başka Peşmerge karargahının hasar aldığı ve 5 Peşmerge’ni öldüğü ileri sürüldü. Yaralı 7 Peşmerge’nin ise Sincar dağı eteklerini kapatan PKK’lı militanlar nedeniyle Duhok’ta tedavi altına alındığına yer verildi. Haberyirmi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir