ÖSO komutanları Ankara’da: Rakka için görüşmeler başladı


Aralarında Ahrar-u Şam gibi örgütlerden oluşan Özgür Suriye Ordusu‘na (ÖSO) bağlı komutanların olduğu bir grubun Rakka saldırısıyla ilgili temaslardan bulunmak için Ankara’da olduğu öğrenildi

ÖSO komuta kademesi (Arşiv)

Kulislere göre diplomat ve askeri yetkililerle buluşan gruptakilerle, Rakka‘ya yapılacak saldırıda alınacak pozisyonlar konuşuluyor. Temaslar bağımsız kaynaklarca da doğrulanırken, temas trafiğinin sık sık Türkiye’ye gelen ABD’li diplomat ve askerlerle yapılan görüşmelerin ardından gerçekleşmesi dikkat çekti. 
ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, 30 Mart’ta, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Thomas Shannon da 3 Nisan’da Rakka için Ankara’da temaslarda bulunmuştu. 
Rakka saldırısı için muhalif gruplar, Ahrar-u Şam’ın başını çektiği yeni bir komutanlık altında birleştirilirken, Amerikan Haber Alma Teşkilatı (CIA) da Şubat 2017’den bu yana kestiği askeri ve nakdi yardımlara yeniden başlamıştı.
Rakka operasyonunun Türkiye’de 16 Nisan’da yapılacak referandum sonrasına bırakıldığı belirtilirken, Türkiye destekli unsurların YPG’nin başını çektiği saldırı planının neresinde yer alacağı henüz netleşmiş değil. Haberyirmi   

TAMAMLAYICI HABERLERİ OKUYUN

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir