YPG, Rakka için 4. aşamayı duyurdu: Rakka son durum harita (13 Nisan 2017)


Rakka son durum harita: 
ABD destekli YPG güçleri, Suriye Demokratim Güçleri (SDG) şemsiyesi altında Rakka‘ya yönelik “yeni aşama” saldırısının duyurusunu yaptı. IŞİD kontrolündeki Rakka‘ya yönelik kuşatma saldırılarının “kuşatmaya dönük son aşaması” olduğu belirtilen “dördüncü aşama” saldırısı ile kente yönelik kuşatmanın da tamamlanmasının hedeflendiği duyuruldu.

5 Kasım 2016’da, ABD hava desteğiyle başlatılan ve “Fırat’ın Gazabı” adı verilen saldırılara ilişkin “SDG Komuta Merkezi’nden” yapılan yazılı açıklamada  “koalisyon güçlerinin doğrudan desteği ile Suriye Demokratik Güçler bağlı çeşitli hizipler ve güçlerin katılımıyla gerçekleştirmektedir” denildi.

Rakka son durum harita
Suriye kuzeyi: Rakka son durum harita 13 Nisan 2017

“SALDIRI ÜÇ CEPHEDEN YAPILACAK”
Aynı açıklamada, Rakka kırsalının tamamen ele geçirilmesi için, kent kırsalına yönelik üç cepheden saldırı planlandığı Rakka kuzey kırsalı, Rakka doğusu ve Rakka batı Tabka bölgesinde saldırıların yoğunlaşacağına yer verildi.
Halen Rakka 40 km doğusunda bulunan Tabka ilçesini kuşatma altında tutan ve bir süredir saldırıların yavaşladığı gözlenen bölgede, örgütün yeni saldırı için tahkimat ve hazırlık içinde olduğu öğrenildi.

ARKA PLANDA YOĞUN TRAFİK YAŞANMIŞTI
Örgüt daha önce saldırının Nisan ayında başlayacağını duyurmuştu. Nisan’ın ilk haftası ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, 30 Mart’ta, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Thomas Shannon da 3 Nisan’da Rakka için Ankara’da temaslarda bulunmuştu. 
Aynı hafta Aralarında Ahrar-u Şam gibi örgütlerden oluşan Özgür Suriye Ordusu‘na (ÖSO) bağlı komutanların olduğu bir grubun Rakka saldırısıyla ilgili temaslardan bulunmak için Ankara’da olduğu öğrenilmişti.
Kulis bilgilerine göre saldırı için özellikle 16 Nisan referandumunun yapılmasının beklendiği belirtilmişti. Haberyirmi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir