ABD, silah yardımının ilk partisini 25 TIR’la YPG’ye ulaştırdı!


25 TIR dolusu silah Türkiye sınırından örgüte teslim edildi.

25 TIR dolusu silah Türkiye sınırından örgüte teslim edildi.

ABD’nin, Suriye Haseki kentine bağlı Kamışlı bölgesinde 25 TIR‘lık silah yardımını YPG’ye teslim ettiği iddia edildi. YPG’ye yakın Rojowa News adlı internet sitesinin Twitter adresinde yer verdiği ve bölgesel gelişmelerin raporlandığı Liveuamap sitesine dayandırdığı haberine göre ABD, YPG’ye vermeyi kararlaştırdığı silah yardımlarının ilk sevkıyatını gerçekleştirdi. 

Sevkıyatın 25 TIR’dan oluşan ilk partisinin Mardin Kızıltepe ilçesinin sıfır noktasında Suriye Kamışlı‘daki YPG unsurlarına teslim edildiği ileri sürüldü. Ancak iddia bağımsız kaynaklarca teyit edilemedi. Yayınlanan fotoğrafların da önceki yardımlyara ait olabileceği ifade ediliyor.
Bu arada 25 TIR’dan oluşan lojistiğin bölgeye nasıl aktarıldığı açıklanmadı. Lojistiğin taşınmasına ilişkin ise birden fazla ihtimal bulunuyor. ABD güçlerinin daha önce peyderpey yaptığı yığınağı “yardım kararıyla” serbest bırakmış olabileceği bu senaryolardan biri. Diğer ihtimal de lojistik unsurların ABD’nin son dönemlerde bölgeye kurduğu hava üsleri vasıtasıyla ulaştırılmış olma ihtimali. ABD, buradaki nakliyeyi YPG bölgesine kurduğu hava üsleri öncesinde daha çok Barzani bölgesi ile ve Adana İncirlik’teki üs üzerinden sağlıyordu. Haberyirmi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir