Trump, Erdoğan’la birlikteyken, Özel Temsilci PKK/YPG ile buluştu


Türkiye, YPG’yi verdiği destek için “masaya yumruğunu vurmayı” planlarken, diğer değişle, YPG rahatsızlığı hakkında “nokta” koymayı planlarken, yeni bir “virgülle” ABD ilişkilerine kaldığı yerden devam etmeyi tercih etti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın 16 Nisan’da Başkan Donald Trump ile ABD’de yaptığı görüşme sona erdi. Görüşmede ABD‘nin YPG’ye karşı tutumunun değişmediği yönünde güçlü işaretler verildi. Ancak aynı saatlerce bir başka gelişme Türkiye’nin güney sınırında yaşandı.   

Trump görüşmesi sürerken, Trump’un ABD’nin IŞİD Özel Temsilcisi Brett McGurk Kobani’de böyle görüntülendi.

AYNI SAATLERDE PKK-ABD-YPG TOPLANTISI
ABD’nin IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi  Brett McGurk‘un, Trump-Erdoğon görüşmesinin devam ettiği saatlerde, Türkiye’nin Şanlıurfa Mürşitpınar Sınırkapısı‘nın tam karşısında bulunan Aynel Arap‘ta (Kobani), YPG ve PKK’nın üst düzey komutanlarıyla toplantı düzenlediği ortaya çıktı.

Foto: Trump’un ABD’nin IŞİD Özel Temsilcisi Brett McGurk Kobani’de YPG ve PKK’nın yöneticileriyle buluştu.

Haberyirmi’nin edindiği bilgiye göre görüşme Suriye kuzeyinde Aynel Arap‘taki (Kobani) YPG karargahında gerçekleştirildi. Görüşmeye 1990’da PKK’ya katılan Şahin Cilo kod adı ile bilinen Ferhat Abdi Şahin (1967, Afrin), Brett McGurk‘un sağında yer aldı. 
PKK/KCK üyesi olarak İçişleri Bakanlığı’nın 4 Milyon TL ödül ile aradığı terör suçundan arananlar listesinde 9. sırada yer alan Şahin, daha önce Şemdinli, Avrupa ve Mahmur’da faaliyet gösterdi. 2012’den bu yana PKK’nın Suriye yapılanmasının silahlı kanat sorumluluğunu üstlenen Şahin, en son 25 Nisan’da TSK’nın vurduğu Karaçok’taki YPG karargahını ABD’li askerlerle ziyaret ederken görüntülenmişti.  

Şahin Cilo kod adı ile bilinen Ferhat Abdi Şahin. (Sağdan ikinci) 26 Nisan 2017. Karaçok’ta vurulan hedefleri ABD’li askerlerle inceliyor.

Görüşmede yer alanlardan diğeri ise YPG üst düzey isimlerinden Polat Can… Örgütün Medya Sorumlusu olarak da bilinen Can, Brett McGurk‘un Kobani’de gerçekleştirdiği toplantı masasının solundaki isimler (en soldan üçüncü) arasında yer aldı.

 Polat Can örgütün Medya Sorumlusu olarak Brett McGurk’e plaket vermişti.
Can daha önce ABD’nin örgüte olan desteği nedeniyle yine Kobani’de McGurk’e plaket vererek gündeme gelmişti. 

O toplantıdan çekilmiş farklı bir kare.

Görüşmeye “Kobani Kantonu Başkanı Enver Müslim”, YPG’den Aldar Halil gibi isimlerin de  katıldığı görüldü. 
ABD-YPG ve PKK’lı üst düzey yöneticilerin katıldığı toplantı, örgüte yakın sosyal medya hesapları tarafından “Kuzey Suriye Dışişleri Bakanlığı’nda ABD heyetiyle toplantı yapıldı” ifadeleriyle verildi. Toplantıda Rakka kent merkezine yapılacak saldırı öncesi örgüte askeri destek konularının görüşüldüğüne yer verildi. Haberyirmi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir