IŞİD, ilk kez İran’ı vurdu!


IŞİD, bugün İran’a yönelik ilk “terör” saldırısını iki ayrı noktada gerçekleştirdi. IŞİD’e bağlı olduğu belirtilen ve İran Meclis binasına kadın kılığında “ziyaretçi” olarak girdiği belirtilen kişilerin İran Meclis binasındaki görevlilere silahlı saldırı düzenlediği belirtildi. 
Saldırıda ilk belirlemelere göre 7 kişi olay yerinde öldü. İran FARS haber ajansı, saldırının meclis korumalarını hedef aldığını ve 1’i koruma 2’si sivil, 3 kişinin yaralandığını duyururken, bölge kaynaklarına göre en az 35 kişi vurularak yaralandı.


Saldırganların kaç kişi olduğu konusu ise henüz netleşmedi. FARS, Tahran Milletvekili İlyas Hezreti’nin 2 kişinin kalaşnikof ve bir kişinin de tabancayla saldırdığını açıkladığını duyurdu. 
Saldırı sonrası Meclis binasında en az 4 kişiyi rehin aldığı öğrenilen saldırganlar, yaklaşık 2 saat boyunca güvenlik güçleriyle çatıştı. Çatışma sonrası binadaki iki saldırganın öldürüldüğü duyuruldu.



HUMEYNİ’NİN MEZARI BAŞINDA SALDIRI 

İkinci saldırı ise Tahran’da İmam Humeyni’nin mezarı çevresinde gerçekleşti. 3 kişinin saldırı düzenlediği; 2’sinin yakalandığını; son saldırganın canlı bomba olduğu ve kendisini patlattığı öğrenildi. Patlamada 2 kişinin yakalandığı duyuruldu. 
AMAK saldırıyı IŞİD’in üstlendiğini duyurdu.
SALDIRILARI IŞİD ÜSTLENDİ 
IŞİD’e yakınlığıyla bilinen Amaq haber ajansından yapılan açıklamayla, Tahran’da 7 kişinin ölümüne neden olan çifte terör saldırılarını IŞİD üstlendi. Böylece IŞİD ilk kez İran topraklarında bir terör saldırısı gerçekleştirmiş oldu.

IŞİD, İLK KEZ İRAN’I İÇERDE VURDU
Saldırı IŞİD’in İran toprakları üzerindeki ilk saldırısı oldu. İran “danışmanlık” adı altında Devrim muhafızlarını Suriye ve Irak’taki savaşta IŞİD’e karşı kullanıyor. Yine Hizbullah ve Haşdi Şabi gibi şii militanlarla Irak’ta ve Suriye’deki savaşın önemli aktörlerinden biri konumunda. Irak’ta İbari hükümeti Haşdi Şabi örgütünün desteği ile Musul batısında geniş alanları ele geçirirken, Suriye kuzeyinde Halep bölgesinde de çok sayıda Şii militan bulunuyor. IŞİD, daha önce “Mecusi” diyerek tanımladığı İran’ı İran’ı hedef almıştı. Saldırı ülke toprakları içindeki ilk saldırı olma özelliğini taşıyor. Haberyirmi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir