Resmen satışa geldiler, vekiller neye uğradığını şaşırdı


Yetkililerden edinilen bilgiye göre CHP milletvekilleri Muharrem Erkek ve Sezgin Tanrıkulu, cumartesi günü sabah saatlerinde Gülşen ile görüşmek için cezaevine gitti.

GÜLŞEN GÖRÜŞMEDİ

CHP’li Erkek ve Tanrıkulu’nun cezaevine kadar gitmelerine rağmen Gülşen, iki milletvekili ile görüşmeyi reddetti.

Gülşen’in kendileriyle görüşmemesi nedeniyle büyük şok yaşayan Erkek ve Tanrıkulu’nun bir süre bekledikten sonra cezaevinden ayrıldıkları öğrenildi.

GÜLŞEN İMAM HATİPLİLERE NE DEDİ?

Şarkıcı Gülşen’in, Nisan ayında verdiği bir konser sırasında İmam Hatip’te okuyanlara yönelik haddini aşan ifadeleri ortaya çıktı. Gülşen, sahnede “İmam Hatip’te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor’ gibi akıldışı bir ifade kullanarak İmam Hatiplileri hedef aldı.

Gülşen’in gülerek söylediği sözlere ise seyircilerin alkış tuttuğu görüldü. Sosyal medya kullanıcıları akıl ve çağdışı yaklaşıma tepki gösterdi.

GÜLŞEN NEDEN TUTUKLANDI?

Şarkıcı Gülşen hakkında sahnede imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözlerinden dolayı soruşturma başlatıldı. “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama” suçundan açılan soruşturma kapsamında kolluk görevlilerine Gülşen’in mevcutlu olarak savcılıkta hazır edilmesi talimatı verildi. Türk Ceza Kanununun 216. maddesinde yer alan “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama” suçundan hakkında soruşturma başlatılan Gülşen, polisler tarafından gözaltına alındı. Beşiktaş’taki evinde gözaltına alınan şarkıcının ifadesinin alınması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Savcılık ifadesinin ardından Gülşen, tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Hakimlik de şarkıcının tutuklanmasına karar verip Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi’ne gönderdi.

Gülşen Çolakoğlu’nun avukatı Emek Emre tarafından İstanbul Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderilmek üzere tutukluluğun kaldırılması talebiyle itiraz dilekçesi sunuldu.