ABD Rakka’da çıldırdı, 250 bombardıman, 100 ölü: Son durum harita (23 Ağustos 2017)


SURİYE, Rakka (HABERYİRMİ) – Rakka’da başarısız olan YPG için bombardımanları iki katına çıkaran ABD son 1 haftada 250 hava saldırısı düzenledi. Sadece dün ve bugün düzenlenen 70 bombardımanda 100 sivilin katledildiği bildirildi. Moloz yığınına dönen YPG ise Raşid mahallesine bayrak dikti.
Rakka doğusunda Raşid Mahallesi 23 Ağustos 2017
1 MAHALLE DAHA DÜŞTÜ
ABD destekli kara unsurlarının 6 Haziran 2017’den bu yana sürdürdüğü Rakka’ya yönelik saldırılarda, kentin güneydoğu hattında bulunan Raşid mahallesi YPG kontrolüne girdi. Mahallenin Burj Rakka bölgesine kadar uzanan alanlarında örgütün denetimi sağladığı bildirildi.
İnteraktif harita: Rakka 19 Ağustos – 23 Ağustos arasında Rakka bölgesinde 5 günlük değişimi gösteriyor.

ABD kara unsuru olarak vekaleten bölgede savaşan YPG’nin servis ettiği video görüntülerinde kentte oluşturulan yıkım görülüyor. Örgüt militanlarının da moloz yığınına girerek bayrak diktiği anlaşılıyor. YPG, bölgeden göğüs göğüse çatışma görüntüleri geçmek yerine, daha önce yaptığı gibi enkaz alanlarında zafer görüntülerini servis ediyor.

Reşid ya da Raşid mahallesinin güney sokağında ABD hava saldırısı sonrası oluşan yıkımın gösterildiği videoda, IŞİD’in her sokak için hava saldırılarına karşı branda çekerek gökyüzündeki casus araçlarının görüntü almasını engellemeyi amaçladığı görülüyor. Haberyirmi Rakka saldırısı öncesinde bu sokakların enkaz öncesi görüntülerini yayınlamıştı.


RAKKA’YA ACIMASIZ SALDIRI: 7 GÜNDE 250 BOMBARDIMAN
Çatışmaların dünkü bölümünde ABD güçleri 22 bombardımanla 32 hedefi bombaladığını duyurdu. Bu saldırılarda çok sayıda sivil hedef olurken, ölü ve yaralıların da olduğu bildirildi.. Uluslararası Haber ajansı AFP, sadece geçtiğimiz 7 günde ABD’nin kente yönelik 250 bombardıman saldırısı düzenlediği bilgisini geçti. 

B-52’LER BİLE KULLANILIYOR
ABD askeri kaynaklarına dayandırılan bu saldırılarda ABD’nin, İkinci Dünya Savaşında kullanılan B-52 ağır bombardıman uçaklarını kullandığı da biliniyor. Koalisyon adı altında ABD açıklamasında ise hava saldırıları kapsamında bugün de 24 saldırıda 24 noktanın bombalandığı açıklandı. 


EN AZ 100 ÖLÜ VAR
Hızını alamayan ABD’nin bombardımanları bu denli artırması ise IŞİD’e karşı başarısız olan YPG’nin, moloz yığınlarına da olsa bayrak dikebilmesini sağlamak olduğu görülüyor.
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, bölge yerel kaynakları ve El Cezire’nin teyid ettiği bilgilere göre dün ve bugün Rakka kent merkezine düzenlenen 70 bombardımanda aralarından kadın ve çocukların da bulunduğu en az 100 sivil hayatını kaybetti. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir