Hizbullah komutanı öldürüldü: Suhne’de son durum harita


SURİYE, Humus (HABERYİRMİ) — Suiye rejim güçlerinin Humus doğusunda IŞİD kontrolündeki Suhne belgesine yönelik saldırısında, Hizbullah’ın Doğu Humus Cephe Komutanı Fadi Şahouri‘nin öldürüldüğü bildirildi. 

Fadi Şahouri
Rejim ve bağlı milis güçleri, geçtiğimiz 2 Ağustos’ta Suhne‘ye saldırı başlatmıştı. Suhne‘nin batısındaki Al Tantur dağını ele geçiren rejim güçleri, ardından Suhne batısından IŞİD pozisyonlarına saldırıya geçmiş, batı tarafından belde sınırlarına girdiği belirtilen rejim güçlerinin burada bazı binaları kontrol altına aldığı ve şehir savaşının başladığı öğrenilmişti. 
Fadi Şahouri
Rejim güçlerinin bugünkü çatışmalarda da Suhne güneydoğusunda bulunan Çiftlikler bölgesini ele geçirdiği bildirildi. 
Humus‘un 195 kilometre doğusunda, yine Humus‘a bağlı antik kent Palmira’nın (Tedmur), 64 kilometre kuzeydoğusunda bulunan Suhne, rejimin Deyr Ez Zor hattı üzerinde oldukça kritik öneme sahip. 
Harita: İşaretli alan, Suriye Humus vilayeti Tedmur kentine bağlı (Palmira) Suhne belgesi.
IŞİD‘in 2014’te ele geçirdiği ve iç bölgede uzun süredir en korunaklı hatlarından biri olarak kalan SuhneDeyr Ez Zor‘un da 121 kilometre batısında kalıyor. Suhne, Humus doğusunda IŞİD‘in son savunma hattını oluşturuyor. Tedmur‘a bağlı beldenin düşmesi ile rejim güçleri, Deyr Ez Zor‘a kadar olan hatta güçlü bir direniş hattıyla karşılaşmamayı umuyor. Haberyirmi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir