IŞİD ABD karargahını vurdu, ABD doğruladı


IRAK, Musul (HABERYİRMİ) – IŞİD, Irak kuzeyindeki Telafer‘e bağlı Al Buwayr bölgesindeki ABD karargahını vurdu. Grad füzeli saldırıda en az 2 ABD askerinin öldüğü, yine en az 5 askerin yaralandığı bildirildi. Gelişmeyle ilgili ABD’den de açıklama geldi.

IŞİD yaptığı “resmi” duyuruda ölü ve yaralı ABD askeri sayısını 10 olarak duyurdu.
Saldırının Musul’a bağlı Telafer ilçesinin doğusunda bulunan Al Buwayr bölgesinde gerçekleştiği ve ABD askerlerinin bulunduğu karargahın Grad füzeleriyle vurulması sonucu gerçekleştiğine yer verildi.

Birleşik Görev Gücü Doğal Kararlılık Operasyonundan” yapılan yazılı açıklama da ise “Kuzey Irak’ta 13 Ağustos’ta düzenlenen operasyonlarda iki ABD askeri öldü, beşi yaralandı” bilgisi verildi. Açıklamada, konuyla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.
“IŞİD karşıtı koalisyonun komutanı” Korgeneral Steve Townsend de yaptığı yazılı açıklamada, “IŞİD karşıtı tüm koalisyon, bu kahramanlar için en derin taziyelerini sunmaktadır” ifadesi kullandı.

ABD, Dicle Nehri’nin batısında, Telafer’in Zummar kasabası sınırlarında halen bir üs inşaa ediyor. Üs, İran’ın bölge nüfusunu kırmayı ve bölgede kontrolü sağlamayı amaçlıyor. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir