Rejim HTŞ’yi bombalıyor (VİDEO)


SURİYE, Hama (HABERYİRMİ) – Rejim güçleri, Suriye kuzeyindeki Hama vilayetine bağlı Lataminah ilçesini yoğun bombardımana tabi tutuyor. İdlib güneyinde yer alan bölge Heyet-i Tahrir’i Şam (HTŞ) yapılanması kontrolü altında bulunuyor.

Bombardıman muhaliflerce böyle kaydedildi. YOUTUBE
Rejim güçleri, Hama doğusunda IŞİD’i kuşatmaya almış, hız biçimde ilerlemeye başlamıştı. IŞİD’in bölgede kuşatılması ve parçalı kuşatma ile bu hatların tamamen çevrilmesi üzerine, kuşatma alanınında yer alan çok sayıda sivilde rejimin tehdidi ile karşı karşıya kaldı. Lataminah doğusunda IŞİD’in kuşatıldığı alana koridor açmak isteyen ve sivilleri İdlib içine almayı hedefleyen HTŞ, buradaki rejim unsurlarına saldırmış, ancak kuşatmayı yaramamıştı.
Hama vilayetine bağlı Lataminah ilçesi
Bombalanan nokta: Suriye kuzeyindeki Hama vilayetine bağlı Lataminah ilçesi. (İdlib güneyi)

23 Ağustostaki başarısız yarma saldırısı ardından rejim unsurları dünden (24 Ağustos 2017) bu yana İdlib’teki muhalif unsurları hedef alıyor.

HTŞ, aralarında, kendisini fesheden Şam’ın Fethi Cephesi grubu da dahil (Önceki Cephetül Nusra-Nusra-Nusret Cephesi) bir düzine kadar grubu barındırıyor. 
ABD ve Türkiye tarafından “Terör örgütü sayılan” HTŞ, Özgür Suriye Ordusu’ndan ayrılmış ve İdlib’te varlığını güçlendirmişti. 
HTŞ, ÖSO’nun Halep’i rejime bırakması, batı ile işbirliği yapılması nedeniyle ocak 2017’de ÖSO’dan ayrılmış, ÖSO bünyesindeki en büyük silahlı grup olan Ahrar-u Şam‘ın komutanı Ebu Cabir de bu oluşumun komutanlığına getirilmişti. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir