Ekrem İmamoğlu’nu terleten soru


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sancaktepe’deki mitingde konuştu. Erdoğan, CHP’nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu’nu eleştirdi. Erdoğan, “CHP adayı çıkmış diyor ki ‘İstanbul’da kültür merkezi yok.’ Aday tanıtım toplantısını nerede yaptınız? Bir tane kongre merkeziniz olsaydı gider orada yapardınız. Demek ki sizde yok” ifadesini kullandı.

KILIÇDAROĞLU’NA CEVAP

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir televizton programında sarf ettiği sözleri eleştiren Erdoğan, “Türkiye’nin beka sorunu yok diyor. Adam hala YPG’yi PYD’yi savunuyor. Yani oradan füzeler attılar, bizim insanlarımız şehit oldu. Adam hala bunları kabullenmiyor. Niye? Bu adam şu anda te-rör örgütleriyle beraber değil mi? Türkiye’de Kürdistan diye bir bölge var mı? Gelin bu te-röristlerle beraber olmayın. Bay Kemal bunlarla omuz omuza dolaşıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları;

Milletin partisi AK Parti ile yola çıktığımız günden bugüne hamd olsun şu Sancaktepemize çok ciddi yatırımlar yaptık. Nereden nereye geldik… Sancaktepe şöyle bir geçmişe doğru gidelim. Neydi ne oldu? Bütün bunlar bir aşkın, bir kararlılığın neticesidir. Özellikle yola çıkarken bir şey söyledik. Eğitim, sağlık, adalet, emniyet ile büyüyeceğiz dedik. Bunun üzerine bizler ulaşımı, enerjiyi, turizmi, dış politikayı bina ettik ve bugünlere geldik. Karşımda burada yaptığımız okulları, kültür merkezini görüyorum.

“BUNU BAY KEMAL’İN ADAYLARI BİLMEZ”

Geçenlerde İstanbul’da bu CHP’nin bir adayı var ya… Çıkmış diyor ki, “AK Partili belediyelerde kültür merkezi yok. Kreş yok” diyor. Yahu İstanbul’da bir aday tanıtımı yapmak istediniz nerede yaptınız? Haliç Kongre Merkezi’nde yaptınız. Eğer bir tane kongre merkeziniz olsaydı giderdiniz orada yapardınız. Niye Haliç Kongre Merkezi’ne geldiniz? Demek ki sizde yok. Ama AK Parti o Sütlüce mezbahanesini kültür merkezine dönüştürdü. Şimdi orası pırıl pırıl. Karşımda da Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi var. Şimdi Bay Kemal bunları bilmez. Ama Bay Kemal’in gönderdiği belediye başkan adayları hiç bilmez.

“BOĞAZIN ALTINDAN RENAULT ARACI GEÇECEK BÜYÜKLÜKTE TÜMEL AÇTIK”

Hep söylüyorum. CHP demek; 94’te söyledim, çöp çukur çamur demektir. Şimdi İzmir adayımız adayımız bir şey daha eklemiş, çarpık yapılaşma. Yani 4Ç. Bu kararlılıkla İstanbulumuzda çöp dağları var mıydı? İstanbul çukurlarla dolu muydu hele hele buralar… Her taraf çamur deryası mıydı? Peki biz bu çöp dağlarını, çukurları, çamurları yok ettik mi? Su yoktu su. Buralara suyu getirdik mi? Bak buraya yani şu anda bulunduğumuz yere bizler 180 kilometreden su getirdik Melen’den. Aynı şekilde Avrupa Yakası’na da 140 kilometreden getirdik. Ondan sonra da bu yakayı boğazın altından, içinden Renault aracı geçecek büyüklükte bir tünel açtık ki suyu deplase edelim. Hatırlayın o İSKİ’nin tankerleriyle su kuyruklarını hatırlayın. Şimdi böyle bir durum var mı? Temizledik mi? Şimdi soruyorum anneler doğal gazınız var mı? Peki 8 – 10 sene önce, hatta ben görevi devraldığımda 94’te 50 bin eve doğal gaz gidiyordu. Cezaevine girerken bu kardeşiniz 1 milyon 250 bin eve doğal gazı getirmiştik. Bitmedi şimdi 6 milyon 500 bin eve doğalgaz gidiyor İstanbul’da.

“KILIÇDAROĞLU KAGITHANE’YE KAĞITTEPE DİYEN BİR ADAMDIR”

Bu Bay Kemal’in aklı bunları alır mı? Almaz. Bu biliyorsunuz meşhurdur. Kağıthane’ye Kağıttepe diyen bir adamdır. Tanımaz İstanbul’u bilmez. Yahu dün de buraya gelmiş, burada salon toplantısı mı yaptı? Meydana çıkamaz ki… Neymiş adayı burayı çok iyi tanıyormuş. Yahu tanısa ne yazar? Tanımak değil iş yapmak iş. Benim adayım da bu belediyede bir yıl belediye başkan yardımcılığı yaptı. Ve şimdi de inşallah İstanbul’da İl Kadın Kollarımızın başkanlığını yapan, şimdi de burada bu göreve işte kadın eli diyoruz ve Şeyma kardeşimi buraya gösteriyoruz. Burada hanım kardeşlerimin çok çalışması lazım.

3 BİN YATAKLI ŞEHİR HASTANESİ YAPIYORUZ

İsmail Erdem kardeşimizle beraber burada çok hizmetler yaptık. Buraya 400 yataklı devlet hastanesi yaptık. Bunu yeterli bulmadık. Anadolu yakasının en büyük şehir hastanesini burada kuruyoruz. 3 bin yataklı şehir hastanesini buraya Sancaktepe’ye kuruyoruz. Bütün Anadolu yakası sağlıkta hizmeti buradan alacak. Şu anda ihale hazırlıklarını yapıyoruz. Bunlar Bay Kemal’ın SSK genel müdürü olduğu dönemdeki hastaneler değil. Onun yalancılığı yargıyla müseceldir.

Biz size efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Buna devam edeceğiz. Bir diğeri de Avrupa yakasında Başakşehir’de inşaatı devam ediyor. İstanbulumuzu güçlendiriyoruz, güçlendireceğiz. Biz bunların zamanında ilacımızı alabiliyor muyduk hastanelerden… Buraya AK Parti’yle geldik.

NE OLUR BİZE YARDIMCI OLUN

İlçemizde vatandaşlarımızın tabu sorunu var. Bunu yüzde 95 oranında çözdük. Toplam 3 bin 163 parselde 5744 Sancaktepelinin sorunun çözdük. Kartal’da yaşadığımızı yaşamamak için tedbirimizi almamız lazım. Ne olur bize yardımcı olun? Kiranızı veriyoruz, vereceğiz. Yeter ki bu evler boşalsın. Biz de oraları yıkalım ve gönüllük esasına dayalı olarak yeni konutlarımızı yapıp halkımızı taşıyalım. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü yaptı mı? Var mıydı böyle bir şey? CHP köprüye de karşı çıktılar. Birinci, ikinci köprüye de karşı çıktılar. Marmaray’a da karşı çıktılar.

“ATAŞEHİR BİR SOYGUN YERİ OLDU”

Ataşehir bir soygun yeri oldu. Her türlü alavere, dalavere, her şey var. Niye? Çünkü Bay Kemal’de de yalan var. Bana ve aileme iftira attı mı? Attı. Şu anda diğer kazandıklarım hariç sadece bu meşhur onun Man Adası diye tutturduğu yalanı vardı ya. Oradan mahkemelerden 2.5 milyon kazandım. Henüz parayı almadım. Şimdi yargıya gitti Bay Kemal. Ama tabi bir sandık kurdular, CHP’li milletvekilleri her ay maaşından 5’er bin lira veriyorlar Bay Kemal’i kurtarmak için. Ben de dedim ki, bu parayı tahsil ettiğim zaman Mehmetçik Vakfı’na vereceğim.

KILIÇDAROĞLU’NA CEVAP

Türkiye’nin beka sorunu yok diyor. Adam hala YPG’yi PYD’yi savunuyor. Yani oradan füzeler attılar, bizim insanlarımız şehit oldu. Adam hala bunları kabullenmiyor. Niye? Bu adam şu anda te-rör örgütleriyle beraber değil mi? Türkiye’de Kürdistan diye bir bölge var mı? Gelin bu te-röristlerle beraber olmayın. Bay Kemal bunlarla omuz omuza dolaşıyor. haber7